[KULTURHUSET STADSTEATERN x FYLKINGEN] Wolf Eyes + Lise-Lotte Norelius + Nadja Voorham + DJ Tigerkavaljeren

wolfeyes
Dans
Konsert
Performance

OBS : Detta evenemang äger rum på Kulturhuset Stadsteatern.
Facebook: https://www.facebook.com/events/671662421590675

Biljetter: 250 ordinarie, 150SEK Fylkingenmedlemmar

Program
DJ Tigerkavaljeren 18.00 - 19.00
LL Norelius 19.00 -19.30
DJ Tigerkavaljeren 19.30 - 20.00
Nadja Voorham 20.00 - 20.30
Wolf Eyes 20.30 – 21.30
DJ Tigerkavaljeren 21.30 – 22.30

Den 12 november kommer amerikanska noisebandet Wolf Eyes till Stockholm och Studion! Bokningen är ett unikt c/o-samarbete mellan Fylkingen och Kulturhuset Stadsteatern. Samma kväll ser vi även en koreografisk performance med nederländsk-svenska Nadja Voorham samt elektroakustiska kompositören LL Norelius på scen. DJ under kvällen är Tigerkavaljeren.

Tidigare i år släpptes albumet Dreams In Splattered Lines och här förenas Wolf Eyes 25 år av DIY-elektronik med Fluxus avantgardistiska känslighet och amerikanska mellanvästerns grå vardag. Med utgångspunkt i några av de idéer som utforskades på samarbetsskivan Presents Difficult Messages, är resultatet en surrealistisk drömvärld av förvillande ljudcollage, där hitlåtar transformeras till terrarier av sonisk flora och decimerad fauna. Ljudet påminner om en bilradios vita brus, det knastrar och fräser.

"Det här albumet spelades in efter att vi avslutade New York Public Library-residenset tidigt 2022. Vi tillbringade mycket tid i NYC men på grund av pandemin hade vi begränsad tillgång till biblioteksarkiven. Vi tillbringade 4-5 timmar på biblioteket och gick sedan till museer. MET’s utställning "Surrealism Beyond Borders" hade stor påverkan på detta album. Att lära sig om Chicago-surrealisternas spoken word-poesi framförd med musiker var inspirerande. Medan surrealismen ofta kunde generera poetiska och till och med humoristiska verk, togs den också upp som ett mycket mer seriöst vapen i kampen för politisk, social och personlig frihet." - Nate Young.

Wolf Eyes bildades i Michigan 1996 och har gjort sig ett namn för sitt ovanliga och väsensskilda ingång till musik, med en ljudbild som är både störande och hypnotisk. Bandet har släppt flera album och EP:s på olika skivbolag och med sina intensiva och bisarra liveframträdanden har de fått rykte om sig att vara ett av de mest skrämmande och udda banden i världen. Wolf Eyes består för närvarande av John Olson och Nate Young. De har uppträtt tillsammans i över 20 år.

Lise-Lotte Norélius är elektroakustisk kompositör, percussionist, intermedia- och multidisciplinär konstnär baserad i Stockholm. Hon har spelat i en mängd band och konstellationer så som legendariska Bitter Funeral Beer Band och Anitas Livs med vilka hon utvecklade ett särpräglat sound med percussion och samplingar. En stark förkärlek för rytmiska strukturer, lager på lager, sonorösa karaktärer och långa strofer karaktäriserar hennes arbete.

Nadja Voorham är en interdisciplinär konstnär som jobbar med intimitet, erotik, paranoia och makt. Centralt för hennes arbete är den sociala kroppen och dess performativitet. Genom koreografi, rörlig bild, och teckning intresserar hon sig för hur performance fungerar, både på och av scenen, genom att undersöka var dess gränser går; var det brister, darrar eller går sönder. I sina verk riktar Voorham blicken mot det dolda som flyter upp till ytan. Den 12 november visar hon en anpassad version av sitt verk I Call Your Name and It Rings in My Ear as My Own.

David Bremer är DJ Tigerkavaljeren. Poet, musiker, skivsamlare och performanceartist. Som DJ förfogar han över en unik samling av källmaterial och hans urval och DJ-set är alltid extremt oväntade och stört uppfriskande.

Kvällen är en samproduktion mellan föreningen Fylkingen och Kulturhuset Stadsteatern, curerad av konstnären Roberto N Peyre.