FYLKINGEN 80 ÅR - SÖDRA TEATERN

Tisdag 26/11

PHILL NIBLOCK (US)
THOMAS ANKERSMIT (NL)
L-L+L (LISE-LOTTE NORELIUS & LARS ÅKERLUND)
RIS & ROS (ANN ROSÈN & JAKOB RIIS)

PHILL NIBLOCK (US)

Phill Niblock är en New York-baserad minimalistisk kompositör och multimedia-artist som varit högst aktiv sedan mitten av sextiotalet och nu, som Fylkingen, fyller han 80 år.

Phill är något av en doldis inom minmalismen men har alltid varit en mycket viktig del av skolan. Han har influerat yngre förmågor som Susan Stenger, Lois V Vierk, David First, och Glenn Branca och har arbetat med bland andra Sonic Youth's Thurston Moore och Lee Renaldo.

Han har genom åren även arrangerat över 1 000 konserter i sin studio i New York med artister som Ryoji Ikeda, Zbigniew Karkowski och Jim O'Rourke.

Live bygger han ljudlandskap fyllda av mikrotonalitet och skapar musik utan melodi eller rytm.

"What I am doing with my music is to produce something without rhythm or melody, by using many microtones that cause movements very, very slowly."
- Phill Niblock

www.phillniblock.com

THOMAS ANKERSMIT (NL)

Foto: Mich Leeman

Thomas Ankersmit är en musiker och konstnär baserad i Berlin och Amsterdam. Han utforskade tidigt fysiska och psykoakustiska fenomen som reflektioner, infraljud och riktat ljud och har på senare år, både live och i studion, mer och mer arbetat med analoga modulsystem.

Live använder han saxofon samt Serges analoga modularsynthesizer som han misshandlar mjukt genom rundgång och störningar i signalflödet för att skapa täta men detaljerade svärmar av elektroniska ljud.

Sedan 2010 har Thomas släppt musik på PAN, Touch och Ash International. Han samarbetar regelbundet med konstnärerna Phill Niblock, Valerio Tricoli och Kevin Drumm.

RIS OCH ROS (ANN ROSÈN & JABOK RIIS)

Ris och Ros deklarerar att de inte tar något som helst ansvar för sin musik! Ris och Ros kompromissar inte och levererar musik utan ursäkter eller garantier.

Ann Rosén och Jakob Riis kombinerar sin långa erfarenhet från ljudkonst, improviserad musik och komposition med ledande textil, sydda synthar, datorer, cymbaler och rundgång för att skapa ett ljudskådespel med okänt mål.

L - L + L (LISE-LOTTE NORELIUS & LARS ÅKERLUND)

LARS ÅKERLUND

Foto: Bengt Wanselius

Lars Åkerlund är verksam som tonsättare och musiker, som soloartist. Han var en av grundarna till gruppen Lucky People Center och har samarbetat med musiker/konstnärer som Zbigniew Karkowski, CM von Hausswolff, Jean-Louis Huhta, Jan Troell, Dror Feiler, Cristina Caprioli, Freddie Wadling, Leif Elggren, Kent Tankred, Flesh Quartet, Kroumata, Lise-Lotte Norelius, Sebastian Öberg, Johan Söderberg med flera.

Lars har gett ut skivor på Fylkingen Records, MNW, Firework Edition Records och Monotype Records. Hans verk har framförts på Stockholmsoperan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Dansens Hus, Moderna Dansteatern, Helsingforsoperan och Rambert Dance Company, London samt på en rad turnéer i Europa och USA.

LISE-LOTTE NORELIUS

Foto: Bengt Berger

Lise-Lotte Norelius har en lång historia som slagverkare med stor erfarenhet från olika områden som traditionell afrikansk musik, experimentell rock, fri improviserad musik och under många år kombinerade hon samplade ljud och trummor i gruppen Anitas Livs.
Hon studerade elektroakustisk komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998-2002, blev medlem i Fylkingen 2000 och utvecklade sitt arbete med live-elektronik och realtidsbearbetning av slagverk och andra ljudkällor. En förkärlek för rytmiska strukturer, lager och långa linjer präglar hennes musik, som kan vara både vacker, kärv och brutal.
Hon är en av upphovskvinnorna till Syntjuntan, spelar i duon Välfärdsorkestern (med Sören Runolf), med andra musiker, dansare och intermediakonstnärer samt solo.
I slutet av 2012 släpptes hennes andra solo-CD Existentiell Tremor som belönades med det svenska skivpriset Nutida Sound 2013.

+
Dj: ArpWorship
(Daniel M Karlsson)

-------------------------------

http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Fylkinge…

Fri Entré

-------------------------------

Arrangemanget presenteras av Fylkingen & EMS tillsammans med Södra Teatern.

www.elektronmusikstudion.se

-------------------------------

Festivalpass:
400 kr

Du kan hämta ut festivalpasset på:
Södra teatern (26/11, kl. 20.00–00.00)
eller på Fylkingen (27/11 - 30/11 från kl. 19.00)

Sätt in pengarna på:
Postgiro: 151191-4
Bankgiro: 5488-4366
Glöm ej att ange namn på inbetalningen.

Det går också bra att betala kontant på plats när du hämtar ut festivalpasset.