Jaap Blonk (Holland) och Susanne Berggren & Paul Pignon

Röstkonstnären och ljudpoeten Jaap Blonk framträder efter att Berggren och Pignon tillsammans framfört en nyskriven performance/dans med musik och vokala inslag

   Jaap Blonk

Jaap Blonk (1953, Holland) är en självlärd musiker, röstkonstnär och ljudpoet. Han började sin karriär med att komponera jazz och musik för experimentell teater.

Idag är Jaap Blonk en av de stora profilerna inom ljudpoesin genom sin scennärvaro och naivistiska frihet i sina improvisationer.

Förutom sitt soloarbete så har han samarbetat med en mängd musiker inom samtida och improviserad musik bl a Tristan Honsinger, Malcolm Goldstein, John Tchicai, David Moss, Mats Gustafsson och Nicolas Collins.

Jaap Blonk fortsätter att söka i fältet mellan tal och musik, alltid på jakt efter nya ljud. Hans framträdanden är musik, poesi och performancekonst på en och samma gång.

   Susanne Berggren & Paul Pignon
framför ett nytt verk med dans av Berggren och musik av Pignon.

Susanne Berggren:
(1971). Utbildad dansare på Ballettakademin. Har under de senaste åren allt mer arbetat med blandformer av dans och performance. Har arbetat bl a med Richard Kern, Bogdan Szyber och Carina Reich.
Paul Pignon:
(1939). Klarinetter. Aktiv som kompositör av instrumental och elektro-akustisk musik. Har tidigare varit producent på Fylkingen och studerat fysik på hög nivå.