tillbaka till programpunkt
program/pressbilder

Pressmeddelande Stockholm den 11 april

FiLM FYLKiNGEN - 26 april 2003

Fem timmar fyllda med film, installationer, bar och filmförsäljning.

Efter höstens succé med Film Fylkingen är det med stor glädje som vi presenterar del två i den numera fasta filmserien. Denna gång är programmet späckat med svenska filmer, Sverigepremiärer och efterlängtade repriser t.ex. Då tar jag din katt av Joanna Rytel och Stig Larssons Punkrock, som varit försvunnen och inte visats på mycket länge. Vi visar även en retrospektiv av Mårten Nilsson med filmer som Det är mitt yrke att vara känslig och den bannlysta filmen om Richard Hobert; Alla tycker dom som dom vill. Mårtens och Gunilla Heilborns senaste film Rewind har Sverigepremiär under kvällen.

Kontaktpersoner: Anna Linder 08-643 12 06 eller Eva Broberg 08-84 54 43.
Fullständigt program och nedladdningsbara pressbilder finns på hemsidan: www.fylkingen.se

Fylkingen blir än en gång ett mecka för filmentusiasterna som vågar blanda. Idén är enkel: att visa bra film. Idag när gränsen mellan filmkonst och videokonst nästan suddats ut vill vi slå ett slag för visningsformen. Kortfilmen vinner mer och mer mark, en egen guldbagge, kort och gratis på Zita och allt fler distributörer visar förfilm på biograferna. Stiftelsen Filmform är aktivare än någonsin och videokonsten exploderar.

Var visas då alla dessa filmer?

Hur går det för filmkonsten? Vem tar hand om den? Finns det fortfarande filmare som experimenterar med filmremsorna, eller görs det mesta på video idag? Är kortfilmen bara ett förstadium för den blivande långfilmsregissören eller faktiskt en egen uttrycksform, en egen genre? Vi ställer oss själva frågor och vi gillar film, därför välkomnar vi er till denna filmkväll på Fylkingen.

---------------------------------------------------------------------------
Entré 80 kr. Dörrarna öppnas 19.00. Information och biljettbokning: 08-84 54 43. Fylkingen, Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, ög, T-bana: Mariatorget.