The 17 - ett körprojekt av och med Bill Drummond

-

Vernissage: 13 mars kl. 19.30.

Bli en av The 17 - kören!
All känd musik har haft sin gång. All musik har blivit konsumerad och bytt, nedladdad och förstådd. Den har hörts förut, blivit samplad och återuppstått. Bill Drummond gör alla tidigare former av musik och musikskapande överflödiga och börjar om på nytt.

The 17 är en kör. Mellan den 13 och den 26 mars 2006 kommer Bill Drummond att arbeta med ett antal olika line ups för The 17 med partitur (scores) speciellt komponerade för kören. Körens medlemmar kan vara i alla åldrar och i alla stadier i livet. Uppförandet kommer att vara på begravningar, skolor, fängelser, bröllop och på ett antal offentliga platser i och runt om i Stockholm.
Detta är inte populörmusik. Musiken har ingen historia, följer inga traditioner, inget libretto, texter eller ord; inga tids signaturer, rytmer eller beats.
Musiken kommer aldrig att bli inspelad för eftervärlden eller för att bli sänd. Den kommer inte heller att bli kommersialiserad av musikbranchen. The 17 har ingen publik som åskådare. The 17 existerar endast för sina deltagare.

Fylkingen kommer att fungera som centret för The 17 's aktiviteter samt även som repetitions sal, utställningsrum och uppförandescen.

Bill Drummond (f.- 53) Skottland, har en lång karriär som utforskande och experimenterande musiker och konstnär. Han är en av grundarna och medlemmarna i f.d. ambient house-/ samplings hit duon KLF. List etta hitmakarna skrev boken the Manual (how to have a number one the easy way). Efter avskedet från musikindustrin 1993, grundade Drummond The K- Foundation. The K- Foundation's verksamhet bestod i att genom olika konstaktioner göra slut på de pengar som de tjänat in under KLF eran. För att bevisa att konst är pengar och att pengar är konst. Detta utfördes genom ett antal situations anpassade annonser i press och media och extravaganta omstörtningar av konstvärlden, särskilt mot 1993 års the Turner prize. K- Foundation instiftade samtidigt ett eget pris. Priset delades ut till årets sämsta konstnär, vilket visade sig vara till samma person som hade vunnit det ursprungliga Turner prize för bästa konstnär. När deras plan att använda pengar som ett medel i konsten gick om intet, brände de den sista miljonen pund i kontanter.

Om du är intresserad av att bli medlem i The 17, tror dig inneha en röst som kan hålla en ton och vill delta i projektet, vänligen anmäl dig till:
Bokning: intermedia [AT] fylkingen.se, 08-84 54 43.
Biljett: 100 kr.
Biljetter kan bokas till den 14, 15, 16, 17, 20, 21 ,22, 23, 24 mars 2006.
Tid: Kl. 19.00.
Kom ihåg, ingen tidigare erfarenhet behövs!

För mer information om The 17 och projektet, besök www.the17.org
Arr: Fylkingen