Fylkingens flyttfest - fredag

program fredag poster
Konsert

An evening with fixed media pieces and live performances by Fylkingen members ~

Entrance 40/80 SEK
Doors at 19.00

Tamas Ungvary
https://fst.se/composer/576
Tamas Ungvary är född i Född i Kalocsa, Ungern 1936. Han har varit verksam som tonsättare sedan 1972 med specialinriktning på EAM och datorkomposition. Hans kompositioner har framförts i hela världen bl a på Warsava Höst, på Biennale i Zagreb, vid Wien Modern, Inventionen i Berlin och på flera Nordiska Musikdagar. Hans senaste stycke "Promenad" (2023) framförs för Fylkingens multikanalssystem.

Per Åhlund
Liveelektronik med abstrakta ljudlandskap i flera lager.
https://vimeo.com/351809183

Torbjörn Bellind
Electro acoustic fats III, 2023
Elektrisk spänning, pulser och simulerade akustiska fetter.
Live-elektronik, modularsystem med elektronrör.

Torbjörn Bellind ägnar sig huvudsakligen åt improvisation med analog elektronik. Med modulär syntes som huvudinstrument ligger fokus på drones, pulser, feedback och klang i elektricitet.

Cecilia Enberg & Eric Malmberg
Med film och soundtrack som framförs live föreställer vi oss en resa som följer hur den en enda ljudvåg vävs till ett nät av upplevda miljöer och landskap.

Lokomotiv Konkret
Lokomotiv Konkret har beskrivits som "den svenska frijazzens pansarkryssare". Sedan 1976 har Dror Feiler (saxofon, elektronik), Sören Runolf (elgitarr, elektronik) och Tommy Björk (trummor) spelat tillsammans och skapat en enorm energi som är få grupper förunnat. Det handlar om ibland verkligt våldsam oljudsjazz, med lyriska passager och alltid med en imponerande dynamik.

Set times (with subject to change)
19.30 Tamas Ungvary - Promenad (2023)
20.00 Per Åhlund
20.45 Torbjörn Bellind
21.30 Cecilia Enberg & Eric Malmberg
22.30 Lokomotiv Konkret

Välkomna!