Fylkingens flyttfest - Grande finale - Ordförandekväll!

utflyttflyer
Film
Installation
Konsert

Fri entré
Dörrarna öppnas 19.00

Grande Final - Ordförandekonsert

Verk av alla ordförande under Fylkingens 37 år i Münchenbryggeriet.

Tommy Zwedberg 1984-1987

Bo Rydberg 1990-1993
Potpourri Vertical
”Potpourri Vertical” är en sammanställning av flera äldre stycken, företrädesvis från perioden 1985-1995 då han var som mest aktiv inom Fylkingen.
“Verket är inte ett potpurri i vanlig mening, där utdrag från flera stycken följer på varandra, utan är ett vertikalt montage av fragment i syfte att skapa en ny dramaturgi och dynamik i ett befintligt material.”

Kent Tankred 1993-1998

Mats Lindström 1998-2001
Mats Lindström är verksam som kompositör och musiker, ofta med live-elektronik och med intermedia, sceniska element och bildkonst som komplement till musiken. Han har arbetat med musik för teater, radiokonst och dans, och har också ägnat sig åt att konstruera musikinstrument. Han var både som producent och ordförande för Fylkingen på 90-talet. Sedan 2004 är han konstnärlig ledare för EMS, Elektronmusikstudion, i Sverige. Han ger regelbundet föreläsningar om ljudkonst och den svenska elektroniska musikscenens historia.

Katarina Eriksson 2001-2002
Katarina Eriksson är verksam som dansare och koreograf i Stockholm sedan 1990. Våren 2021 tog hon examen från master-programmet i koreografi med inriktning på performativa praktiker vid Stockholms konstnärliga högskola. I hennes konstnärliga praktik är återkommande teman; möten, tiden, förändring, natur, det komplexa och kroppens relation till sin omvärld. Sedan 1997 driver hon danskollektivet Räserbyrån tillsammans med Per Sacklén och Håkan Mayer.

Johannes Bergmark 2002-2004, 2009-2010
Johannes Bergmark (f. 1963) är en instrumentbyggare och musiker som ägnar sig mest åt fri improvisation och surrealistisk musikalisk objektteater, men ibland även gör elektroakustisk musik, musikalisk performance, installationer och ljudpoesi. Han gör även föredrag och workshops i framför allt experimentellt musikinstrumentbygge för alla åldrar.
www.bergmark.org

Johannes Bergmark framför fyra animerade kortfilmer han gjort musik till.
Kathleen Fox: Fish Soup
https://www.bergmark.org/fishsoup
Electric Whispers
https://www.bergmark.org/spaces
7’39

Carolina Hindsjö:
The Army of Elephants Who Can Handle Too Much Stress
https://www.bergmark.org/elephants
0'46
Lionman! You look a bit weak. I will show you how to exercise.
https://www.bergmark.org/lionman
0'47

Jan Liljeqvist 2005-2006

Lise-Lotte Norelius 2006-2009, 2021-2023
Lise-Lotte Norelius (1961) har 40 års erfarenhet som musiker. Etablerade sig tidigt som slagverkare, men har sedan 2000 främst fokuserat på liveelektronik. Hon studerade elektroakustisk komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998-2002 och har sedan dess komponerat musik för högtalare, musiker med live-elektronik, poesi, teater, installationer och dansföreställningar. Förkärleken för små, patetiska, komiska och fula ljud, rytmiska strukturer och långa linjer kännetecknar ofta hennes musik, som kan vara både vacker, rå och brutal. På senare år har hon använt styrbara motorer, hemmagjorda synthenheter, dammsugare och diskettenheter, som bearbetas med Max/MSP-programvara och olika effektboxar.

Mattias Sköld 2010-2011
Values of Sound #1 (2019) 5’15

Mattias (f 1976) är tonsättare och live-elektronikmusiker med intresse för rytmisk elektronisk musik och stora oratorier. Han är lärare i komposition och forskare på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Joachim Nordwall 2011-2012
Joachim Nordwall (f. 1975) är baserad i Göteborg, Sverige. Han har en lång bakgrund inom den svenska experimentella musikscenen och startade med psych-drone-duon Alvars Orkester som tonåring 1988. Hans album "Soul Music" för Entr'acte speglar hans djupa intresse för cykliska rytmer, analoga syntslingor och expanderade experimentmusik. Nordwall har släppt sin musik på skivbolag som Ash International och Hospital Productions. Från 1999-2005 var han aktiv med avant punk rock trion Kid Commando och när det tog slut skapade han den rituella drone rock gruppen The Skull Defekts. Numera är han aktiv i tape loop-trion Organ of Corti. Nordwall driver också iDEAL Recordings sedan 1998 och samarbetar med artister som Mika Vainio, Mats Gustafsson, Leif Elggren, CM von Hausswolff, Kevin Drumm, Mark Wastell, John Duncan och Christine Abdelnour, och han är en flitig arrangör av festivaler och konsertkvällar i Sverige och utomlands.

Susanne Skog 2012-2015
Sirens
Fixed Media/5.0 ch. Dur: 19.32’
Susanne Skogs arbete med text, ljudkonst och komposition har sin bakgrund i narrativ, experimentell radio, radiodrama och dokumentärer. Hennes ljudkonstverk utvecklas ur hennes egna inspelningar från hela världen, ljudmaterial som bearbetas till nya former och uttryck, friktioner och korrelationer, ofta med rörelser och spatialisering som viktiga element.

Marie Gavois 2015-2018
Marie Gavois i samarbete med Michel Klöfkorn:
Under de senaste åtta åren har Gavois Klöfkorn kontinuerligt samarbetat kring storskaliga utomhus-collagefilmer och cinematiska scenkonstföreställningar, och nyligen producerade de ett tjugotvå timmar långt radioverk helt komponerat av inspelningar av soundchecks från sjuttiotvå olika musikakter. Gavois Klöfkorn är del av Radical Film Network. Tre collagefilmer av Marie Gavois och Michel Klöfkorn visas.

Hur mycket stat finns det i nazistscenen?
Tyskland, 2017
2 min

All my phone numbers drowned in…
Tyskland/ Nigeria 2017
11 min

Jaime's House
Spanien/Tyskland 2021
4 min

www.michelkorn.art
www.mariegavois.wordpress.com

Josefin Lindebrink 2018-2021
Josefin Lindebrink är akustiker, konstnär och forskare verksam i skärningspunkten mellan konst och vetenskap. Med bakgrund inom musik och fysik utforskar hennes arbete kritiskt samspelet mellan ny teknik och kroppen.

Valerie Mol 2023 -
Valerie Mol - euroDYKE är en belgisk/svensk ljudkompositör, molnforskare/rörmokare som intresserar sig för korta, högfrekventa ljud. Hon studerar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har jobbat på Molnverket som gasarkivarie. euroDYKE har komponerat nu-concrète-stycken för festivalen Ung Nordisk Musik i Reykjavík 2022, är aktiv inom Fylkingen och har släppt musik på Charleville-Mézières-baserade skivbolaget ”Laine d’Ver!”, släpp som har hyllats av bl.a. Colin Farrell. Numera undersöker hon utomuniversiska ljud och moln, på fenomenens egna villkor och på ett mänskligt, konstnärligt sätt.