Meditation workshop & konsert - Annelie Nederberg & Ellinor Ljungkvist

annlie performance andreas nilsson
Konsert
Workshop
-

Annelie Nederberg foto Andreas Nilsson

Workshop med Ellinor Ljungkvist och Annelie Nederberg 14.00-17.00
Konsert med Annelie Nederberg 19.30

Workshop (konserten ingår) 200 /150 kr (student, medlem, arbetslös)
Konsert 100 /80 kr (student, medlem, arbetslös)

Annelie Nederberg och Ellinor Ljungkvist ger en workshop i meditation och dansimprovisation baserad på feedback, objekt och meditativ text följt av en kvällskonsert med Annelie. Workshopen vänder sig till både dansare och dansintresserade. Inga förkunskaper krävs inom dans. Under workshopen interfolieras Annelies poetiska klangvärld av Ellinor som läser en text där meditationens fokus växlar mellan upplevelsen av den fysiska kroppen och den konceptuella tanken. Publiken bjuds in att lyssna, reflektera, meditera eller
dansa – eller allt samtidigt. Under konserten på kvällen sprider feedbacken ut sig i rummet och bildar en
ekologi där flera små feedbacksystem samspelar med Annelies gestiska feedbackinstrument på väntade och oväntade sätt. En och annan speldosa, cittra eller kaffekvarn kan också dyka upp.
Annelie är kompositör, musiker och ljuddesigner och undervisar i elektroakustisk komposition och
ljuddesign. Hon komponerar främst för sceniska sammanhang och är djupt fascinerad av feedback som gestiskt, tematiskt och rumsligt ljudmaterial.


Foto: Vasileios Pagourtzis
Ellinor skapar koreografiska verk och driver en ensemble inom samtida dans vid namn Rosea Dans. Tematiken i deras samarbete utgår ifrån kroppens organ, rytm och förmågan att kunna fantisera. Performancekonstnärer som Yoko Ono och Marina Abramovich har inspirerat och citeras i meditationen. Visionen i Annelies och Ellinors undersökning är att skapa insikter om den egna fysiska existensen utifrån lyssnandet som sinne och genom en resonans mellan det ljudande, det upplevda och det tänkta.

Medlemsproduktion: Annelie Nederberg