Söndagsbrus: ”Supercollider med Daniel M Karlsson” (för ålder 13–18 år)

Söndagsbrus poster

Event poster

Workshop
-

FRI ENTRÉ!

8 platser plus max en medföljande vuxen per barn, 4 timmars workshop. En timmes lunchpaus kl 12, ta med matlåda så kan vi äta tillsammans och snacka. Mikro, bestick och tallrikar finns på Fylkingen.

Vi går igenom att installera SuperCollider och insticksfiler som gör det lätt som en plätt att komma igång och skriva Patterns-kod i SuperCollider för att göra musik och organisera ljud. Deltagarna behöver ha med sig en mac-laptop och admin-lösen så att de kan installera program. Det vore även roligt om de som vill tar med egna ljudfiler att jobba med.

Daniel M Karlsson är en tonsättare som gör elektronisk musik inriktad på struktur och klangfärg, och arbetar för det mesta med algoritmisk komposition. Daniels musik är ofta generativ och därför potentiellt oändlig. Under workshopen lär vi oss att skapa musik som ger stor variation över lång tid genom att beskriva recept för hur musiken sätts samman.

Kontakt: d@danielmkarlsson.com www.danielmkarlsson.com 0707 632 749

ANMÄLAN till samtliga workshops via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfeGBsKYSzuYcSLGu-ASv6Tbrwxaps…
Ange namn, vilket datum och vilken workshop anmälan gäller samt antal barn/vuxna som deltar.
Plats: Fylkingen, Torkel Knutssonsgatan 2 i Stockholm, T Mariatorget.

För information om en specifik workshop, kontakta ansvarig för aktuellt datum. Producent för Söndagsbrus, Anke Laerenbergh, nås på ankelaerenbergh@gmail.com och mobil 076 327 63 08.

Illustration och design: Iris Hautaniemi