Insomnia Taxxi & GE.NS

insomnia
Konsert

Välkommen till en kväll där du får möta två ljudkonstnärer från Ukraina, som fortsätter sitt konstnärskap i exil i Sverige.

Iryna Novikova är musikproducent, ljuddesigner och DJ under namnet Insomnia Taxxi, och ingår i den europeiska frontlinjen inom elektronisk experimentell musik. Med bakgrund inom mörk pop rör hon sig idag mot en uppslukande multidisciplinär ljudkonst där spektakulära projektioner ackompanjerar hennes liveframträdanden. De teman Insomnia Taxxi utforskar har ofta en politisk undertext och hon har under sin korta tid i Sverige redan hunnit uppträda på Rikstolvan, Malmö Konsthall och Stora Teatern i Göteborg.


Roman Gens är elektronmusiker och ljudkonstnär från Kiev som uppträder under artistaliaset GE.NS. GE.NS skapar ljudlandskap med hjälp av modulärsyntar och fältinspelningar. Hans debutalbum släpps våren 2023.

Iryna och Roman ingår i ett nödresidens för Ukrainska musikskapare i exil arrangerat av Musikcentrum Riks, i samarbete med Stim Forward Fund, Postkodlotteriet, SWAN och Artists at Risk.
Samproduktion: Musikcentrum Öst
Entré: 150kr/ 100 kr (medlem, student, pensionär)