QUALIA - en konsert med KammarensembleN

QUALIA
Konsert

Biljettpris: 120kr (80kr för Fylkingens och Samtida Musiks medlemmar). Biljetter köps i dörren.

Innan avfärd till Schweiz presenterar KammarensembleN sitt turnéprogram QUALIA för hemmapubliken. Titeln är hämtad från det verk för harpa och ensemble som den schweiziske tonsättaren Charles Uzor komponerat för KammarensembleN på beställning från Pro Helvezia. Vi framför även ”Existing lies In-between” av Jessie Cox – trummis och tonsättare från Schweiz som numera är bosatt i NYC. På programmet finns även verk av de båda svenska tonsättarna Jenny Hettne och Ivo Nilsson samt HEART OF TONES av pionjären inom sk. ”Deep Listening” – Pauline Olivieros.

KammarensembleN är en ensemble för nutida konstmusik av moderna tonsättare och grundades i Stockholm 1984.

Ensemblens medlemmar har sedan dess arbetat med att etablera nutida konstmusik som genre i Sverige. Medlemmarna är virtuosa intstrumentalister med ett stark intresse för samtida konstmusik. De innehar ledande positioner i svenska symfoniorkestrar och framträder även som solister i olika kammarensembler.

Genom åren har KammarensembleN uruppfört verk av mer än hundra tonsättare och utvecklat en repertoar för instrumentkombinationer upp till en sinfoniettas storlek. Ensemblen har framträtt på flera internationella festivaler samt producerat flera uppskattade cd:s.

KammarensembleN spelar en betydande roll för utvecklingen av nya svenska tonsättare. Genom att också kontinuerligt introducera utländska tonsättare i Sverige vitaliserar och förnyar KammarensembleN den svenska nutida konstmusiken.

KammarensembleN
Dirigent: Christian Karlsen
...
Medverkande är:
Jeffrey Lee- Violin
Eva Lindal - Violin
Nadine Jurdzinski - Viola
Chrichan Larson - Violoncell
Mikael Karlson - Kontrabas
Peter Fridholm - Flöjt
Kristian Möller - Klarinett
Niklas Brommare - Slagverk
Ivo Nilsson - Trombon
Laura Stephenson - Harpa

Konserten genomförs i samarbete med Fylkingen och Samtida Musik samt med stöd från Kulturrådet och Schweiziska Ambassaden.

Medlemsproduktion: Ivo Nilsson