tillbaka till festivalsidan

Twisted Shout #2: Maja Jantar


Maja Jantar är en multidisciplinär, mångspråkig, mångfacetterad ljudkonstnär, keramiker och operativ konstprojektledare från Belgien, men numera med sitt säte i Isokyrö Finland.
Hennes konstnärliga praktik omfattar performance, musik, poesi, keramik, och visuell konst.

Jantar är en av grundarna av poesigruppen Krikri, Hon har framträtt i performance - såväl individuella som i samarbeten - över hela Europa och experimenterat med poesi och ljudverk sedan 1996. Hon arbetar sedan länge i DUO-konstellationen Völva; med konstnären Angela Rawings; dessutom med Vincent Tholomé, Steven J Fowler, regisören Ewout D Hoore, pianisten och organisatören Guy Vandromme.

Som operaregissör har Jantar stått bakom produktioner som Monteverdi’s klassiska Incoronazione di Peppea; Sciarrinos Samtida infinito Nero samt Humperdincks Hänsel und Gretel och Bernsteins West Side Story och skapat en uppsjö av musikteateruppsättningar och performenceverk för större och mindre scener. Bland dess kan nämnas: 4 performances för orkester för en Ung publik med Symphony Orchestra of Flanders.

Jantar har med sin visuella poesi deltagit i catalogue Zieteratuur (The Netherlands); EOROPOE, en Antologi över poeter verksamma i Europa; The Future of Poetry, GanGan Lit Mag #50; Fractured Ecologies producerad av Chad Weidner. Hennes konst av visuell natur har deltagit i flertalat utsällningar som: the Art Book Fair, arts center Wiels i Bryssel; på Été 78 i Brussel och Les Abattoirs de Bomel in Namur; och nyligen på Palais de Tokyo i Paris, i LA VOIX LIBERÉE a sound poetry exhibition. Nyligen har Jantars ljudverk publicerats hos Transsonic label och på CitySonic #14.

https://majajantar.wordpress.com/

Måndag 29 augusti - onsdag 31 augusti 19.00-22.00
• workshop Maja Jantar
ANMÄLAN och INFO HÄR -->INFOtillbaka till festivalsidan