Svenska tal

svenska tal
Utställning
-
-
-
-

“Jag ber de inbjudna konstnärerna att framföra ett tal, jag ber dem berätta om framtiden, hur vi alla ska leva tillsammans. Det kan handla om vad som helst, något som hänt eller hur det kommer bli. Det som är viktigt för dig, framför det du har. Jag vill egentligen bara vara tillsammans “ - Tomas Rajnai

Med hjälp av instruktioner, intervjuer, hemmafilmer, ljus, ljud och koreografi tillsammans med inspelningar av politiska tal, utforskar festivalen talets performativa förmåga att ena lyssnaren i ett gemensamt narrativ. Som en artefakt, som en behållare av tid och minne och som ett tillfälle att tänka, spekulera, berätta, tolka och allt mellan det dokumentära och det fiktiva.

Olika personer bjuds under festivalen in för att framföra sitt tal på Fylkingen med publiken som vittnen eller deltagare. En efter en håller de sina tal. Alla framför talet på sitt språk, förmedlar historier eller spekulationer. Bilderna spolas kontinuerligt tillbaka, berättelser spolas framåt, bitar av det förflutna fångas i en frysbild, fiktionen utdragen i slow motion.

Svenska Tal är både en intim essä och flera fragmentariska berättelser, en festival och en performativ utställning, vars centrum är processen att kartlägga kopplingarna mellan personliga historier och de bredare historierna som kallas politik.

Samtliga framföranden genomförs endast en gång vid ett tillfälle. Som publik får du komma och gå som du vill under festivalens olika dagar.

Medverkande:

Tisdag 7 juni
Isabel Cruz Liljegren - Minnen av en fiktiv framtid

Onsdag 8 juni
Sofia Curman - Dygnets timmar
Susanne Drakborg - En exorcism i Donetsk
Mohamed El Abed - Vems dröm
Jenny Sunesson - Zapping the life

Torsdag 9 juni
Dimen Abdulla
Noah Hellwig - Deep-fake-future - Hur dansen kan rädda sanningen
Lisa Montan - 9 juni 2022
Tanya Byrne - Antonymisk Realm

Fredag 10 juni
Björn Vårsjö - 14m16s
Lisen Ellard
Jenny Nordmark - Skogen älven malmen
Martin Vogel - Wasabi

Plats: Fylkingen
Datum: 07 juni - 10 juni
Öppet: 17.00-21.00
Valfri entréavgift: Biljetten gäller för alla dagar och samtliga framföranden.

Biljetter: https://www.nortic.se/dagny/event/38153

Koncept: Tomas Rajnai
Textförfattare: Lisa Carlsson
Ljusdesign: Anton Andersson / Torbjörn Fernström
Grafisk form: Leon&Chris

Av: O
Med stöd av: Stockholm Stad och Kulturrådet

Gästspel