Analog dialog

Performance
-


 

Watch the live stream here:
https://vimeo.com/560470067

 

Performance / installation

Adèle Essle Zeiss – Éva Mag – Kajsa Sandström

I Analog dialog möts kroppar och material i dialog genom fysiska och visuella uttryck. Spår och avtryck av kroppslig materialitet undersöks i processer som tar plats genom olika medier, samtidigt närvarande i ett här och nu.

Händelsen är i centrum. I nuet interagerar intryck och kommunikation på flera, samtidiga plan. De medverkande konstnärerna arbetar med lager av närvaro genom olika material och temporaliteter. Visuell och kroppslig erfarenhet bearbetas genom den performativa akten och nya betydelser framträder.

Konstnärernas akter tar plats som pågående performances/installationer som visas parallellt och omlott i Fylkingens scenrum. Publiken guidas i mindre grupper genom rummen under sammanlagt 30 minuter.

Akterna filmas live av Kajsa Sandström vars blick och rörelse tillför ett koreografiskt perspektiv på händelsen.
Filmen streamas och projiceras i Fylkingens foajé och möjliggör för publiken att ta del av händelsen både live och digitalt. Hela händelsen streamas också live här på hemsidan.

Analog dialog är del ett av en miniserie av koreografi, dans och performance som KAI-EN och Kajsa Sandström arrangerar på Fylkingen. Del två, Asymmetrier, sker 16 oktober 2021.

_____________________________________

Biljetter och tidsbokning

Programmet pågår kl 14–16:40. Publik släpps in i scenrummet i grupper om 5 personer med 15 minuters intervall och får under ytterligare 15 min se live-streaming av akterna projicerade i Fylkingens foajé.

Live-streamingen sänds också på Fylkingens hemsida, där det går att komma och gå under hela tiden som programmet pågår.

biljettlänk: https://www.tickster.com/sv/events/t76plnv4jbm7rnw/2021-06-13/analog-di…

Insläppstider: 14:00; 14:15; 14:30; 14:50; 15:05; 15:20; 15:35; 15:55; 16:10
Längd per pass: 30 minuter

Entré: 60 kr för ett pass, 120 kr för två pass.

______________________________


 

Adèle Essle Zeiss
System för att flyta och sjunka

Upplevelsen av den egna kroppens tyngd är en inre upplevelse av kroppen som omvärlden inte har tillgång till. Verket är ett försök att ändå förmedla något av den upplevelsen. Vi arbetar med fördelningen av kroppens vikt genom att sammanlänka de olika kroppsdelarna med trasiga vattenhinkar genom linor och block i taket och kommer att se hur vattnet påverkar kroppens rörelse när det droppar.

Dansare som varit med i processen: Nea Landin, Kajsa Nilsson och Hanna Åhs


 

Éva Mag
Krumping Clay

För Analog Dialog har konstnären Éva Mag bjudit in hip-hop dansaren Mario Perez Amigo för att tillsammans undersöka de olika faserna i en kropp på väg att resa sig upp. Kroppen är tung blöt lera som utan armering inte kan hålla sig uppe. Mag försöker vara dess armering, hjälpa kroppen upp, men kroppen slits i bitar under hennes hand. Huden av textil har gått sönder och kvar finns lera, rå materia som kan bli till något nytt.

Mags konstnärliga praktik spänner över olika medier och fält där installation, skulptur och performance är framträdande. Hon utforskar dynamiken i rörelse mellan människokroppen och det skulpturala.

Medverkande: Éva Mag och Mario Perez Amigo

_____________________________

Adèle Essle Zeiss, född 1983 i Stockholm är utbildad dansare vid Kungliga Svenska Balettskolan och tog sin masterexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2018. Hennes performanceverk har visats på MDT i Stockholm, Haninge Konsthall, Den Frie i Köpenhamn och i konstparken Ulvhälls Hällar i Strängnäs. 2020 var hon ateljéstipendiat på Iaspis för bildkonst. Adèle Essle Zeiss arbetar utifrån kroppen med performance, koreografi och installation. Verken arbetas fram genom fysiska experiment ensam eller i samarbete med dansare. Objekten i installationerna används för att förtydliga olika aspekter av kroppen och förstärka den fysiska närvaron i rummet.

Éva Mag (f. 1979, Transylvanien, Rumänien, bor i Stockholm) har en multidisciplinär praktik som innefattar fotografi, skulptur och performance. Ett intresse för skulpturhistoria, amorfa former och strikt modernistisk morfologi underbygger hennes praktik. Hon arbetar också med konstens sociala aspekter, i synnerhet då hon inkorporerar skulptur i ett modus tillhörande koreografi och performance. Mag har deltagit i utställningar på Kunsthall Trondheim (2018), Moderna Museet (2018), Bonniers Konsthall (2018), Performa 19 (2019) och 2020 hade hon en stor separatutställning på Bonniers Konsthall. Hon tilldelades Åke Andréns stipendium 2017.

www.evamag.se

Mario Perez Amigo är hiphopdansare, musikproducent och koreograf och medlem i Complete dance company, CAM (agentur), TriForce Da Beat Molesters (Rap/Beat grupp) samt Northen Street Sketchers. Perez Amigo har medverkat i uppsättningar som Svansjön, Gökboet, The Last Bounce och Nötknäpparen i koreografi av Fredrik ”Benke” Rydman. För sin dans har han vunnit ett flertal priser, däribland Brix city Battles 2019, BrixCity Battles 2018, Rep your style 2017, Get up to get down 2017, 2a i Stockholm Tap Festival 2015 och Allstar Allstyle 2014 m.fl. Perez Amigo är verksam på Move by Numbers. Han har gjort musik till Netflix dansfilmen Battle och hans låtar spelas på dansbattle events runt om i världen såsom Juste Debout (Frankrike) och Kod.

Kajsa Sandströms (f. 1980) koreografiska arbete präglas av ett mångårigt undersökande av rörelse, bild och seendeprocesser som uppstår mellan dansare och betraktare i föreställningen. Speglar, foto‐ och videoprojektioner har utgjort en förlängd rumslighet och reflektionsyta i förhållande till scenrummets kroppar och rörelser. En spegel i handen premiärvisades genom live stream från Weld i Stockholm, mars 2020. These Images Are Written on My Body (2013), Between Dog and Wolf (2012) och I need a witness to perform (2008) arbetades fram och presenterades i Sverige och internationellt. Som dansare verkar Kajsa med Mette Ingvartsen (DK) och i Weld Company. Kajsa är utbildad på PARTS i Bryssel (2000–04) och läser Master i Konstvetenskap vid Södertörns högskola (2021–).

_____________________________

Programmet presenteras med stöd av Kulturrådet

Illustration: Rebecka Holmström
Foto: Adèle Essle Zeiss, Éva Mag

Samproduktion: KAI-EN, Kajsa Sandström och Fylkingen

Fylkingen stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Stad Kulturförvaltning, Region Stockholm och Kulturens Bildningsverksamhet.