live stream: SKRIVANDET FINNS

-

OBS! På grund av de rådande restriktionerna sker läsningarna utan publik. Presentationerna streamas kl. 19.00.

My Lindh
https://vimeo.com/486549729

Erika Emrén
https://vimeo.com/486549502

Sara Berg
https://vimeo.com/486549885

Sara Dahlin
https://vimeo.com/486550271

Caroline Nordell
https://vimeo.com/486549095

Boel Junus
https://vimeo.com/486549235

Xenia Klein
länk kommer

Linda Carlsson
https://vimeo.com/486549558

En livestream med läsningar ur verk skapade under kursen Skrivandets förhandlingar – konflikt och ansvar i text på Konstfack, under ledning av Ann-Marie Tung Hermelin.

Medverkande:

Boel Junus

Boel Junus är skulptör och keramiker med skrivande som ytterligare praktik. Hon är medlem i G-studions ateljéförening i Gustavsbergs gamla porslinsfabriker.

Boel kommer att läsa ett utdrag ur en längre självbiografisk text.

Caroline Nordell

Caroline Nordell har en bachelor i fri konst från Slade school of fine art, London, och har även studerat film på School of the Art Institute Chicago. Hon arbetar ofta med text i relation till andra medium, till exempel video, skulptur och teckning.

Caroline kommer läsa delar ur en text i process under titeln Du är min lärare, Jag hatar handling. Texten är ett undersökande av vad det litterära jaget kan, och inte kan. Den drivs framåt av hypotesen att narrativ står i konflikt med ”jaget”, och undrar om dikten har något att erbjuda.

Erika Emerén

Erika Emerén är konstnär och mångsysslare. Hon arbetar med teman som berör begär och lust i en bildvärld av ambivalens: plastiskt möter organiskt. En fantasivärld där gränsen mellan dröm och mardröm luckras upp.

Erika kommer att visa ett videoverk.

Linda Carlsson

Linda Carlsson är film- och podmakare som arbetar konstnärligt med videoinstallationer där språk och bilder i rörelse samverkar med storskaliga skulpturer av papper.

Här medverkar hon med dikter och tankar runt moderskap.

My Lindh

My Lindh är konstnär, MFA från Konstfack. Genom installation, video, ljud, text och performance, undersöker hon handlingsutrymmen och ändrade positioner i de delade rummen. Hennes praktik innehåller ofta samarbeten och dialog med människor, andra djur, växtlighet och materia.

My kommer att framföra ljudverket Utrymmet, där lyssnaren involveras som medskapare till situationen. Texten väver samman frågor om rummet som plats och social konstruktion, textförfattarens personliga historia och lyssnarens utrymme. Berättelsen blottar sprickor i en pågående global och ekologisk obalans.

Sara Berg

Sara Berg är författare och teaterlärare. Hon skriver mestadels barnböcker i en författarduo tillsammans med Karin Frimodig. Hon har också skrivit två fackböcker för vuxna, exempelvis Fem Härskartekniker: femtio motståndsstrategier, tillsammans med journalisten och författaren Rebecka Bohlin. I maj deltog Sara med en dikt på utställningen Isolering/Kommunikation av kuratorgruppen Muskot som samlade 30 poeter och konstnärer.

Sara kommer att läsa poesi, med utgångspunkt i det personliga, som blickar ut över samhället och världen.

Sara Dahlin

Sara Dahlin är författare och har tidigare skrivit två böcker om feminism och jämställdhet; Vem är familjen? och Det löser sig jämt. De senaste åren har Sara arbetat med att synliggöra bortglömda kvinnliga pionjärer och lyfta tillbaka deras historier in i det fysiska rummet.

Sara kommer att läsa ett utdrag ur sin lyriska roman, om en kvinna som föder en fågel. Romanen utspelar sig vid Rönnskärsverken i Västerbotten. Genom ett naturlyriskt och platsspecifikt språk vrider sig texten runt frågor om gränsdragningen mellan människa och natur, seende och blindhet, makt och maktlöshet.

Xenia Klein

Xenia Klein är konstnär, BFA från Konstfack och studerar vid masterprogrammet i konstnärlig forskning vid Kungliga Konstakademin i Haag (NL). Hennes praktik består av skrivande, fotografi och utforskandet av tryckteknik.

Xenia kommer att läsa ett utdrag från det pågående arbetet med poemet Sorgmantel, en recitation om smärtan i världens skapelse och människans tillblivande, eller ett utdrag från det pågående arbetet med den prosalyriska romanen Barbelo, ett fragmentariskt narrativ om övergrepp och skönhetens sår.

Kvällen anordnas i samarbete mellan Fylkingen och Konstfack.