C/O Percussion
Stockholm Art Music Center

Den första konserten av två arrangerat av Stockholm Art Music Center med fokus på slagverk, elektronik och ny musik.

Architek Percussion (Kanada)

---
Architek Percussion bildades 2012 i Montreal för att specialisera sig på utforskandet av experimentella, mångdisciplinära, ofta minimalistiska projekt som involverar elektroakustisk musik och live-elektronik. Ensemblen har sedan starten gjort konserter och turnéer både i Kanada och internationellt. De har kontinuerligt beställt och uruppfört musik av spännande tonsättare från många olika länder. De fyra musiker som utgör ensemblen är extraordinära slagverkare som rönt stora framgångar både i ensemblen och som solomusiker.

Detta är slagverksmusiken ur deras projekt som går under namnet: ”Objects - spel på saker som inte är musikinstrument” där ensemblen arbetat nära de tre tonsättarna Gyrid Nordal Kaldestad, Fredrik Gran och James O’Callaghan, de kommer också att närvara under konserten.

---

Martin Strand, slagverk
Martin Strand är trumslagare, slagverkare, musiker och pedagog.
Han började sina studier för Per Hultén i Hägersten på kommunala Musikskolan, på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm fortsatte studierna på musikerlinjen för Prof. Anders Loguin mfl. Martin Strand har spelat och varit med och grundat ensemblen Curious Chamber Players tillsammans med Rei Munakata och Malin Bång.
Per Nørgårds ”I Ching” har fyra satser vars grundstämningar baseras på fyra hexagram ur den tusenåriga kinesiska boken med samma namn, Martin kommer att spela Sats IV som har namnet ”Towards Completition: Fire over Water”

---

Andreas Hiroui Larsson, slagverk
Andreas Hiroui Larsson är musiker, konstnär och estetiker. Hiroui Larssons interdisciplinära praktik är motiverad av studier inom non-idiomatic improvisation (m. Evan Parker), the non-productive attitude (m. Josef Strau) och pluralist aesthetics (m. Claes Entzenberg).
Om Hiroui Larssons solomusik kan sägas att ljud, text och bild är villkor för varandras uttryck, vilket ger en personlig och speciell ingång till musik generellt och trumspel specifikt.

Konserten kommer att bjuda på innovativ slagverksmusik, elektroakustisk musik från Stockholm med utflykter, improvisation samt en nutida klassiker.

Musik av:
Fredrik Gran, Sverige
Gyrid Nordal Kaldestad, Norge
James O’Callaghan, Kanada
Per Nørgård, Danmark
Andreas Hiroui Larsson, Sverige

EAM Stockholm and beyond
Ett urval av Stockholms EAM samt elektroakustisk musik som tagit sig hit eller tagit klivet vidare från huvudstaden.

Lördagen den 21/9 kl 20.00
100 kr entré
I entréavgiften ingår även medlemsskap i Stockholm Art Music Center om man så vill.
---
Medlemsproduktion: Fredrik Gran