Vi på Differ Records är stolta över att kunna presentera vårt första släpp - skivan …for some reason that escapes us med Vilhelm Bromander & Fredrik Rasten. Skivan släpps den 20 september som LP och digitalt och den här kvällen är den stora releasefesten!

Förutom att Vilhelm Bromander & Fredrik Rasten spelar, spelar även Kristofer Svensson ett set kecapi och Elsa Bergman, Rasmus Borg och Andreas Hiroui Larsson ett trioset. Varmt välkomna!

Live
Vilhelm Bromander - kontrabas & röst
Fredrik Rasten - stråkad, plockad & e-bowad gitarr, röst
------------------------------------
Kristofer Svensson - kecapi
------------------------------------
Elsa Bergman - kontrabas
Rasmus Borg - piano
Andreas Hiroui Larsson - trummor
------------------------------------

Entre 80 kr (60 kr för studerande och fylkingenmedlemmar)
Dörrarna öppnar kl 19, första band ut 19:30

Vilhelm Bromander & Fredrik Rasten
..for some reason that escapes us

Det skulle kunna vara en sorts bortglömd folkmusik som nu når våra öron, lika märkligt utomjordisk som nära och mänsklig.

Vilhelm Bromander & Fredrik Rasten använder sina instrument - kontrabas, gitarr och röst - för att skapa en resonant, akustisk musik. De utforskar tillsammans renstämd intonation och hur den kan klanggöras i improviserad såväl som komponerad musik. På skivan ...for some reason that escapes us sammantvinnas instrumenten, de maskeras och bildar en gemensam klangkropp. Övertoner, interferenser och differenstoner ger en nästan fysisk rumslighet och de subtila rösterna adderar en fragil, öm kvalitet. Musiken ekar av en imaginär gammal musik, i gränslandet mellan melodisk och spektral, och i stadig rörelse.

https://differrecords.bandcamp.com/album/for-some-reason-that-escapes-us
https://www.facebook.com/events/1088203044707345/
www.facebook.com/differrec

-
Medlemsproduktion: Vilhelm Bromander