Eva, Phil, BOP & Trärå

Happy Fridays Fylkingen Bar, oväntade kombos och feelgood med konstmusik, ljudkonst och elektroniskt. På Scen: Philippe Moenne-Loccoz(FR) elektronik, Eva Lindal violin tillsammans med BOP på tråäblås och diverse elektroniskt samt Trärå recitation, såg, kontrabas och slagverk. I baren: DJ Slim Vic med bra musik för trevligt fredagshäng och utställningen Ledvätska av Henrietta Törnkvist. Fridays PUSH i samarbete med Sound Quartet och skivbolaget Lamour.

Philippe Moenne-Loccoz är en legendarisk elektronisk musiker och EAM tonsättare från Frankrike. Hans musik härstammar från den franska skolan Musiques Concrete och han jobbar nära flera av de främsta inom fransk internmedia konst. Har var tidigare ledare för Musiques Inventives d’Annecy och är en av initiativtagarna till Sound Quartet. Han undervisar i komposition vid konservatoriet Hector Berlioz.

Eva Lindal är frilansmusiker med ett särskilt fokus på improvisation, samtida musik och barock eran. Eva är medlem i Katzen Kapell ("Ett av Sveriges bästa band" -Camilla Lundberg, Expressen), Rebaroquerebaroque.se och även de moderna grupperna MA och KammarensembleN.

Duon BOP startades 1994 av Thomas Bjelkeborn och Paul Pignon genom ett gemensamt intresse för musikaliskt utvecklingsarbete vid Elektronmuikstudion i Stockholm. Båda tonsättarna sökte former för att flytta den ofta intrikata studio orienterade musiken upp på en livescen för att ingjuta nukänsla i en i dåtiden genomkomponerad fixed media kultur. Duon turnerar flitigt internationellt ofta som del av ensemblem SoundQuartet med stöd av Kulturrådet. BOP finns representerade via utgivning från Fireworks edition och Lamour records.

TRÄRÅ spelar jävligt glad pop. Prolog: - “vad ska vi kalla oss?” - “nåt med skogstema, det skulle passa.” - “okej men trä rå?” Medverkande: Jonathan Frendel - gitarr, såg, kontrabas, Johanna Sjöberg Olson - klarinett, Joel Hedtjärn - kontrabas, Jonatan Bjelkeborn - slagverk, Lilly Avelin - recitation, Michael Lindgren - recitation.

Slim Vic är en av Sveriges ledande innovatörer av DJ och skivspelarkultur. Med en fot i den urbana klubbmusiken och den andra i konstmusik kombinerar han de olika världarna och flyttar ständigt gränserna för vad som är tekniskt och musikaliskt möjligt.

Sound Quartet, en ensemble som förvaltar kvartettformen med nytt perspektiv, framför allt genom användande av live-elektronik och realtidsbearbetning av instrumentklanger.

Bildserie - Ledvätska
Böja vika klämma kapa vrida vända sträcka läcka sitta krypa huka ducka knäa kröka bryta bända
Suga klämma tömma spruta extrahera forsa flöda strömma laka fylla svälla pösa leka lida
"När ett barn har en reumatisk ledsjukdom har det en inflammation i en eller flera leder. Det gör att barnet får ont och har svårt att röra sig. Sjukdomen är ovanlig hos barn och dess orsak är oftast okänd"... "En del barn blir av med sjukdomen medan andra har den kvar i vuxen ålder"... "Sjukdomsgruppen kallas även JIA, juvenil idiopatisk artrit" - 1177 Vårdguiden
Henrietta Törnkvist -1994, Utbildning Gerlesborgsskolan -fri konst 2015 -17 och Ågesta folkhögskola

Entré: 100kr (80 kr student) endast kort betalning, ej kontanter i dörr och bar.
-
Medlemsproduktion: Thomas Bjelkeborn