Lupino Live presenterar: MILLER’S TALE & SPACEMUSIC ENSEMBLE

Datum: 
21 Oct 2018 - 15:30


MILLER’S TALE (Courvoisier/Feldman/Parker/Mori)

För denna grupp startade allt 2015 när saxofongiganten Evan Parker bjöd in Sylvie Courvoisier, Ikue Mori och Mark Feldman för att medverka under sin residensperiod på The Stone i New York. Detta blev ett möte som minst sagt gav mersmak. Nästan exakt ett år senare samlades dessa fyra musiker för en öppen inspelningssession i Yonkers. Där spelade de in nio helt improviserade stycken som blev albumet ”Miller’s Tale”. Parker, Courvoisier, Ikue och Feldman formar musik genom friktion, kontrast och plötsliga svängningar. Det är en process med sin egen dynamik och som innehåller en distinkt skönhet där oväntade avvikelser plötsligt kan öppna för magiska ögonblick. De nio styckena erbjuder gott om stunder där musikernas möjlighet att interagera utvecklas och detta förmedlas njutbart till lyssnarna.

Sylvie Courvoisier – piano
Mark Feldman – violin
Evan Parker – saxofon
Ikue Mori – elektronik


SPACEMUSIC ENSEMBLE

Sprillans nya verket ”Spacemusic 2” framförs av en taggad ensemble. Spacemusic Ensemble är en ny ensemble under ledning av Signe Emmeluth som även komponerar musiken. Gruppen varierar i storlek och sättning och denna gång består Spacemusic Ensemble av några av Norges främsta unga röster inom improvisationsmusik, pop och jazz. Verket “Spacemusic 2” tar utgångspunkt i kombinationen av akustiska och elektroniska ljud samt integrering av text. Det är fokus på hur komposition och improvisation kan berika varandra och ge plats för den enskilda musikerns stämma. Verket framförs för första gången i oktober 2018.
Arrangemanget är en del av Lupino Live på Stockholm Jazz Festival och under dagen framträder även Miller’s Tale. Inträdet gäller för båda konserterna.

Rohey Taalah (GURLS) – röst
Andreas Winther (Megaloden Collective) – trummor, synth
Karl Bjorå (Yes Deer) – gitarr, no-input mixer
Heida Karine Johannesdottir Mobeck (Skrap) – tuba, effekter
Anja Lauvdal (Skrap) – piano, synth
Signe Emmeluth (KONGE) – saxofon, no-input mixer, kompositon

Söndag 21 oktober 16:00, dörrar 15:30
120 kr ordinarie / 80 kr fylkingenmedlem/student/impramedlem
För biljettreservation maila lupinolive@impra.se

-
Medlemsproduktion: Vilhelm Bromander