SPRINGFLOD

Datum: 
16 Oct 2018 - 19:00


ny musik!
komposition & improvisation

KammarensembleN & Arne Forsén

tisdag 16 oktober
FYLKINGEN

19.00 prolog
19.30 konsert

------------------------------------------------

Entré 100kr, medl 80kr

------------------------------------------------
SPRINGFLOD är ett möte mellan nutida komposition och improvisation med KammarensembleN och improvisationspianisten Arne Forsén.

Tidigare under hösten har KammarensembleN och Arne Forsén arbetat tillsammans med elever och lärare i kulturskolor från Stockholm, Ekerö, Katrineholm och Nyköping och nu får vi höra dessa virtuosa musiker i full kraft.

SPRINGFLOD har fått stöd från Musikverket och Stockholms Läns Landsting och som en del av SPRINGFLOD har tre nya verk beställts.

”Springkällor” av Madeleine Isaksson är komponerat speciellt för KammarensembleN och Arne Forsén och improvisation är integrerat i kompositionen, särskilt i pianostämman.

Jenny Hettnes ”Thawing, undulating” och Jonny Axelssons ”Nr4. (under)vegetation” är bägge i första hand komponerade för elever ur kulturskolor, med solistisk roll för musiker ur KammarensembleN. Men här framförs alla stämmor med musiker ur KammarensembleN.

Programmet innehåller även fria improvisationer, där Arne Forsén både spelar solo och tillsammans med medlemmar ur KammarensembleN.

------------------------------------------------

KammarensembleN består av några av Sveriges främsta musiker inom nutida konstmusik och har sedan starten 1984 framfört moderna klassiker och verk från vår samtid – ofta i nära samarbete med tonsättare.
http://kammarensemblen.com/

Pianisten Arne Forsén rör sig gärna i gränslanden mellan olika uttryck: jazz och fri improvisation, svensk folkmusik, västafrikansk musik och i samarbeten med dans, bildkonst och teater.
www.arneforsen.se

Jenny Hettne komponerar både akustisk och elektroakustisk musik, med utforskandet av ljud och klangfärg i fokus. Hon skriver i första hand kammarmusik, i ett nära samspel med musikerna.
http://jennyhettne.com/

Jonny Axelsson är slagverkare och tonsättare. 2004 tilldelades han Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris: ”Med osannolikt gott humör och yppersta musikalité har han slagit sig in i våra hjärtan och förblivit där.”
http://www.jonnyaxelsson.com/

Madeleine Isaksson är bosatt i Frankrike och är internationellt verksam som tonsättare. Relationen mellan olika klangkällor och melodiceller som förminskas och förstoras skapar ett säreget spänningsfält i hennes musik. https://madeleineisaksson.com/sv

Illustration: Jenny Soep

------------------------------------------------
Medlemsproduktion: Arne Forsén