DUBBLA DUETTER

Datum: 
8 Jun 2018 - 19:30

NorskSvenska Samarbetssällskapet presenterar stolt:
DUBBLA DUETTER


foto: Tale Hendnes

Hører du ikke hva jeg danser, eller?
av & med Siri Jøntvedt (dans) och Ivar Grydeland (musik)
English summary below.

En föreställning som handlar om lyssning. En hyllning till duettformen och det vi tänker på när vi utövar. Betraktelser, associationer och dialoger kring hantverk och konstnärskap informerar det koreografiska och musikaliska materialet på scenen.

Siri Jøntvedt är norsk dansare, koreograf och pedagog med bas i Oslo. Hon har arbetat inom det fria scenkonst-fältet sedan 1990, med turnéer i Norge och utlandet. Tillsammans med Snelle Hall driver hon Siri&Snelle Produksjoner, och tillsammans har de genom åren skapat närmare tjugo verk. www.siriogsnelle.no

Ivar Grydeland är norsk gitarrist och kompositör. Han spelar elektrisk och akustisk gitarr, banjo, pedal steel och diverse elektronik. Grydelands fasta grupper är Huntsville (Rune Grammofon) och Dans les arbres (ECM och Hubro). www.ivargrydeland.com

Siri & Ivar har samarbetat i ett flertal verk sedan 2003 och även deltagit i ett forskningsprojekt om improvisation på Oslo Konsthögskola och Norges musikhögskola.
Trailer till Hörer du ikke hva jeg danser eller? : https://vimeo.com/220756697
---------

Dessförinnan framträder Anna Westberg i duo med sin partner Random Fan, i ett stycke där de utforskar och ritar upp en tillfällig karta över det utvidgade koreografiska fältet, samt bearbetar det faktum att det inte finns någon ständig sekreterare på deras kontor.

Anna Westberg arbetar med dans och koreografi, är baserad i Stockholm och medlem i Fylkingen. Random Fan är slumpens och sensibilitetens försvarare.

---------

Kvällen börjar med textläsning från barscenen kl 19.30. Första duon på scen kl 20.00
Inträde: 100 / 80

---------

An evening of two duets, one from Norway and one from Sweden.
Oslo based dancer Siri Jøntvedt and musician Ivar Grydeland perform their piece Can’t you hear what I’m dancing? - a reflection on the act of listening and a celebration of the duet form. Fylkingen member Anna Westberg with her partner Random Fan explore and draft a temporary atlas of lost dances. Event starts at 7.30 pm with text reading, first duet on stage at 8 pm.

---------

Entrance: 100 / 80 SEK

---------
Medlemsproduktion Anna Westberg