FÖRNIMMELSER - Lo Kristenson // Rakel E. Paulsen // Julija Morgan // Tove Bagge

Datum: 
30 May 2018 - 19:00

---------

Dörrarna öppnar 19:00
Fri Entré

---------

Vi skapar tillsammans ett eget rum som vi nu vill dela med er. Ett rum för ljud, ljus, eftertanke, mörker och färg. Ett rum att omslutas av, och att få sjunka in i. En långsam motsolsmusik som nu ska få egna vingar och färdas ut i världen.

Lo Kristenson är en kompositör som verkar inom det konstmusikaliska fältet och avslutar i vår sina masterstudier. Lo skriver musik som får breda ut sig i tid och rum, i sitt komponerande undersöker hon cirkulära och vridande former, samt strävar efter en lyssnande kommunikation mellan musikerna och i rummet som uppstår.

Musiken framförs av den Oslo-baserade trion: Rakel Emhjellen Paulsen (altflöjt), Julija Morgan (barockviolin) och Tove Bagge (barockviola) med bakgrund i fri improvisation, konstmusik och klassisk musik. De har haft ett nära samarbete med Lo under hela kompositionsprocessen, och tillsammans med henne utforskat ensemblens klangspektra och samspel. De har fördjupat sig i andning och puls, improvisation och kommunikation.

www.lokristenson.com

Rakel Emhjellen Paulsen, er en musiker og pedagog, bosatt i Oslo. Hun har studert klassisk fløyte på Norges musikkhøgskole med blant annet Tom Ottar Andreassen, Bjørnar Habbestad, Steinar Ofsdal og Lisa Dillan som veiledere. Tross den klassiske bakgrunnen, beveger hun seg også i andre sjangre som folkemusikk, improvisert musikk og samtidsmusikk.

Julija Morgan studerar klassisk violin för Detlef Hahn på Norges Musikkhögskole. Hon har också studier i barockviolin för Bjarte Eike och Bernhard Forck. Förutom violinstudierna har hon gått på konstskolan Idun Lovén i Stockholm och sedan fördjupat sig i bildgestaltning och komposition delvis genom att experimentera tillsammans med olika improvisationsgrupper. Julija är medlem i Damkapellet, Köpenhamn, ett kollektiv med kvinnliga musiker som lyfter fram och framför musik skriven av kvinnliga kompositörer. Som frilansare spelar hon bland annat i barockorkestern Barokkanerne i Oslo.

Tove Bagge har studerat utövande klassisk musik vid Norges Musikkhøgskole. I sina projekt låter hon sig inspireras av olika stilar och uttryck, så som nordisk folkmusik, tidig musik, ljudkonst och fri impro. Under 2017 spelade Tove konserter på bland annat Riksscenen i Oslo tillsammans med folkmusikensemblen Frøken, och på Den Norske Opera og Ballett.

---------
Medlemsproduktion: David Granström