Sidén Hedman duo: ur Wu Xing - De fem elementen

Datum: 
15 May 2018 - 19:30

Lyssna på flygelns rika klangvärld i kombination med elektronik, ljudobjekt och video-scenografi i en spatialiserad surroundljuds-konsert.

Sidén Hedman duo bildades 2010 och har sedan dess gjort ett flertal verk, kompositioner, konserter samt konstnärligt och tekniskt innovativa projekt med musik i samspel med andra konstnärliga uttryck och med publiken. De arbetar också med kombinerade ljud- och konsert-installationer som utvidgar konsertformen och prövar nya former för komposition. Duon arbetar för det mesta med rumsliga dimensioner och upplevelser genom mångkanaligt ljud och scenografier. Att integrera det instrumentala, akustiska och den levande interpretationen i konsertframträdandet med elektronik i flerkanalsuppsättningar är en av duons primära inriktningar.
www.sidenhedmanduo.com

Eva Sidén är verksam som ljudkonstnär, pianist och tonsättare av både instrumental och elektroakustisk musik, konsert- och ljudinstallationer samt platsrelaterade verk med video, rum, text, dans och teater. Hon konserterar både med sin egen musik och andras och uppför sina ljudverk såväl i Sverige och internationellt.
www.evasiden.se

Jens Hedman komponerar EAM och instrumental musik som framförs på festivaler och i radio runt om i världen och har tilldelats många priser i internationella musiktävlingar. Han skapar även ljudkonst med utställningar i Sverige och internationellt.
www.jenshedman.com

---------

Inträde 100:- /stud 80:-

---------
Medlemsproduktion: Jens Hedman