Club:ovisation #56

Datum: 
9 May 2018 - 19:30

Varmt välkomna till Club:ovisation. Tre akter med grym improv - en festival där sammanblandningen av klanger och instrument står i centrum! En klarinettrio, en pianoduo och en kontrabas och klarinettduo står för kvällens underhållning.

Ullén/Gustafsson-Ny
En ny duo ihopönskad just till denna kväll. Två flyglar, två grymma pianister med sina egna ingångar till instrumentet - nu tillsammans för första gången som duo.

Lisa Ullén - piano
Isabell Gustafsson-Ny - piano
__________________________________________________________

Thieke/Bromander
Thieke/Bromanders improviserade ljudlandskap växer organiskt fram med hjälp av tystnad, psykoakustiska och akustiska detaljer. Skälvande interferenser, brusljud, övertoner och protomelodier där det är inte alltid lätt att särskilja de två instrumenten från varandra - vilket i sin tur pekar på vår egen perception, kognition och hur vi tolkar oss själva och världen. Allt blandas i ett stramt utryck där ett intensivt lyssnande aldrig släpper taget om musiken. Duon Thieke/Bromander bildades 2016 i Berlin och efter regelbundna träffar gjorde de sin första konsert där våren 2017. Den här konserten blir turnefinal - en turne som sträcker sig från Berlins gator till Stockholms kullersten.

Michael Thieke - Klarinett
Vilhelm Bromander - Kontrabas

https://soundcloud.com/vilhelm-bromander/thieke-bromander
__________________________________________________________

Bothén-Hedtjärn-Arrias
Klarinett-trio i sin renaste form! Tre starka namn inom impromusikens vidare fält:
Christer Bothén med gedigen erfarenhet från många fantastiska projekt genom åren.
Spjärnsvallet, Bolon Bata …. vid Don Cherrys sida osv. Denna multimusikant är en fantastisk basklarinettist! Här tillsammans med en något yngre medmusiker; Johan Arrias saxofonist och klarinettist med många järn i elden. En av medlemmarna i den fantastiska gruppen Gul 3 från 90-talet.
Den ännu yngre och mycket framgångsrike klarinettisten Isak Hedtjärn är tredje medlemmen i denna unika trio! Isak har framgångsrikt spelat med alla i fri-improvärlden de senaste åren. Även han en multiinstrumentalist med vissling som specialitet.

Christer Bothén-basklarinett
Isak Hedtjärn-metallklarinett
Johan Arrias -klarinett

Varmt välkomna!

---------

100 / 80 kr (bara kort)

---------

FB-evenemang: https://www.facebook.com/events/308411503023636/

---------

Med stöd av konstnärsnämnden

---------
Medlemsproduktion: Vilhelm Bromander