SOUND OF STOCKHOLM PRESENTS: Stine Janvin Motland // Yes Deer // Svarte Greiner

Datum: 
8 Nov 2017 - 21:00

For info in English, please visit: www.soundofstockholm.se

Sound of Stockholm går i år av stapeln den 7-11 november och intar förutom Fylkingen även MDT, Tyska Kyrkan, Scenkonstmuseet, Kulturhuset, Under Bron och Reaktorhallen. Vi är mycket glada att kunna presentera en samling fantastiska akter, från punk-jazz till körverk och elektronisk klubbkväll. Festivalen huserar på Fylkingen onsdag 8 november kl 21-01 samt fredag 10 november kl 19-01.

TICKETS/INFO: please visit www.soundofstockholm.se
FB-event: www.facebook.com/Soundofstockholm

------------------------------------------------

Onsdag 8 nov
21.00
Fake Synthetic Music är en audiovisuell föreställning av och med Stine Janvin Motland, där hon arbetar med röst, eko, ljus och rumslig distribution. Hon inspireras av gårdagens och samtidens producenter av arkitektonisk elektronisk musik, och dekonstruerar begreppet rave genom att utforska akustiska- och optiska illusioner med hjälp av rök, speglar, otoakustik och minimala melodiska fraser, som refererar tlll pop, techno och trance. FSM har turnerat runtom i Europa och nu är det äntligen Stockholms tur att få översköljas och omfamnas av verket.
Stine Janvin Motland är vokalist och ljudkonstnär född i Norge, baserad i Berlin. Hon har särskilt intresserat sig för hur rösten som instrument kan frikopplas från sina naturliga mänskliga funktioner.
Under festivalen presenterar Stine även en föreställning ”Tunings” tillsammans med koreografen Ula Sickle, på MDT tisdag 7 november. Kl 16 och 20.
https://stinesthetics.com
------------------------------------------------

22.00
Att lyssna på Yes Deer live är som att ingå i en kollektiv ritual av ceremoniellt kaos. Genom sin hyper-expressiva frijazz tänjer de och bänder isär intellekt och lust, ett före och ett efter, kollektiv och individ. Vi hör drivkraften från celler i extas och ljudet av entusiastisk förtvivlan.
Yes Deer bildades 2010 och består av Karl Bjorå, gitarr och synt, Anders Vestergaard, trummor och Signe Dahlgren på tenor- och altsax. De avslutar sin Europa-turné på Sound of Stockholm och Fylkingen, där de lovar oss ett högenergiskt och fysiskt reningsbad, som en förberedelse inför årets mörkaste tid.
http://abstract-tits.com/yesdeer

------------------------------------------------

23.00

Vi avslutar aftonen med Svarte Greiner , som målar upp ett filmiskt landskap med stråkgitarr och effektpedaler. Svarte Greiner är Erik K Skodvins soloprojekt, där han strävar efter ett tidlöst och ärligt uttryck, med melankoli och skräck som tätt sammanfogade element. Skodvin är norrman men bor i Berlin sedan 2009. Han startade genren Acoustic Doom för mer än tio år sedan och har samarbetat med artister som Fever Ray, Nils Frahm och Andrea Belfi för att nämna några. Under november har Skodvin ett residens hos EMS. Hans konsert utgår från albumet ”Moss Garden”, utgiven på egna bolaget Miasmah 2016. Vi får möta natten med en ljudande utforskning av lugn, paranoia, förtrolighet och alienation.
http://www.miasmah.com/eks/
------------------------------------------------

------------------------------------------------

Fylkingenproduktion