Masskultur & Kuggljud: ABJEKT, HÄNDER SOM VÅRDAR, ALGÆ, BESÖKAREN

Datum: 
25 Mar 2016 - 20:00 - 26 Mar 2016 - 01:00

ABJEKT

https://soundcloud.com/a-bjekt
Malmöbaserade Shirley Chan tog med debutkassetten ”Synligt Bröllop” ett tydligt kliv in på den svenska underjordiska musikscenen. Genom att väva samman minimalistiska synthtoner och brusande fältinspelningar skapar hon turbulenta oljudskollage som ekar av grovhuggen musique concrete och tidig åttiotalsindustri men med en finess som framhäver ett underliggande mörker och krypande obehag i hennes musik och skänker den en genuin känsla av kvalité.

------------------------------------------------

HÄNDER SOM VÅRDAR

https://soundcloud.com/hnder-som-vrdar
Elektronisk musik av Henrik Söderström. HSVs musik kan vara primitiv, avskalad, brutal, återhållen, smutsig eller vacker. Det är ljudexperiment och industrimusik baserad kring fältinspelningar, loopar och analog elektronik, och har stundtals placerats under etiketten "swedish tape noise".
Efter ett antal års aktivitet och flera kassettutgivningar firar HSV nu släppet av debut-LPn "Aristokrat", på göteborgsbolaget Järtecknet, som kommer finnas till salu under kvällen.

------------------------------------------------

ALGÆ

https://soundcloud.com/deepseastudies
Drömska, rituella ljudlandskap laddade med sakralt vemod och inspiration hämtad från antikens tragedier. Den hemlighetsfulla entiteten Algæ är sprungen ur kollektivet Drömfakulteten och gör nu sin livedebut hos oss.

------------------------------------------------

BESÖKAREN

Besökaren är J.Ö.S (Vernichtung, Time Deleters, Sphynxs etc) alter ego. Med diverse ljudupptagningar och en hög rutten elektronik sticker han nålen i samma ven som Jimmy Smack. Det är trånghuvade syntharrangemang i samma stuk som tidig tysk NDW och Sheffields sena 70-tal. Grått, vingligt och hopplöst.

------------------------------------------------

Entré: 80 kr (studerande & Fylkingenmedlemmar: 60 kr)

ENDAST KORTBETALNING I DÖRR OCH BAR!
CARD ONLY FOR ENTRY AND BAR!

------------------------------------------------
Fylkingenproduktion