LUFTSLOTT


Medverkande:
Sture Ericson - Saxofoner, Klarinetter, elektronik
Lise-Lotte Norelius - Objekt, elektronik

Luftslott?
Tja, de(t) ligger liksom i luften. Om man vill lufta sina idéer om hur diverse koniska och cylindriska objekt, små prasslande och skramlande tingestar och ett otal bytes i elektroniskt omlopp kan interagera och transformeras till vibrerande konstellationer - så kan eventuellt ett slott eller två manifestera sig hos den som lyssnar. En annan hör nåt annat, kanske bara oljud.
Saxofoner, klarinetter, konkreta prylar och elektronik har kombinerats förr, men personligheterna bakom är egentligen det avgörande.
Här möts en elektronisk komponist och en akustisk improvisatör. Den ena med rötter i slagverk, grooves och elektroniska loopar. Den andre har sin bakgrund i fri jazzmusik och europeisk improv. Slott eller ej, det blir i varje fall okända rum, som upplöses i intet när luften slutat att vibrera.
Därmed renovationsfria, så att säga.
Lise-Lotte Norelius har markerat sig som en av de mest egensinniga elektroakustiska tonsättarna i Sverige. Hon arbetar ofta med klingande texturer som uppstår i kombinationen mellan fysiskt ljudalstrande material och underfundiga hemmabyggda elektroniska konstruktioner - i eller utanför datorn.
Sture Ericson har varit aktiv på den internationella scenen för improviserad musik i många år. Han rör sig mellan mer pitchorienterade uttryck och experimenterande med fokus på ljudet i sig. Han arbetar bl.a. med preparationer och dekonstruktioner av sina saxofoner och klarinetter, samt diverse utvidgade tekniker.

Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden

----------------------------------------------------------------------------

Entré: 60:- / 40:-

Endast kortbetalning

--------------------------------------------------------------------------

Medlemsproduktion: Lise-Lotte Norelius