FLY INTERZONE 10ÅRS-JUBILEUM

Datum: 
30 Jan 2015 - 19:00

Fly Interzone fyller 10 år och firar detta med en storslagen endagsfestival på Fylkingen!
Liveakter, DJ:s, performance, utställning med mera.

Live:
Chicken El Diablo
Clark Nova
Johnny Essing
Necromonkey
Ultra El!

CHICKEN EL DIABLO
Chicken El Diablo bildades i Stockholm 1999 och har sedan dess utmärkt sig som ett av Sveriges absolut bästa live-band, och har uppnått någonting liknande kultstatus. De spelar uppdaterad krautrock med referenser till band som *Can*, *Neu, Cluster, Sonic Youth* och *Spacemen 3*. De har genom åren bl a kompat *Damo Suzuki* från Can, delat scen med *Faust* och *Zombie Zombie* samt spelat på *Bob Hunds* 10årskalas. Chicken el Diablos musik baseras till stor del på improvisation, under årens lopp har de utvecklat en snudd på overklig kommunikation i sitt samspel, och även om låtarna oftast har fasta strukturer så lämnas mycket öppet för stundens ingivelse.

Kvällen till ära kommer de att spela ett urval av Fly Interzones "Greatest Hits", låtar våra DJ:s spelat genom åren.
http://bit.ly/14Vz4YB

CLARK NOVA
Den instrumentala powertrion Clark Nova är väl bandet som kommer närmast epitetet husband i Fly Interzones historia. Som namnet antyder vilar *William Burroughs* ande tungt över Clark Nova. En surrealistisk domedagsstämning genomsyrar och binder ihop musiken som kombinerar element av progressive, hardcore, psych och krautrock. Kvällen till ära kommer de att spela material från sitt kommande tredje album *Labours*, samt förhoppningsvis undergroundhitten *John Wayne*, som av bl a förra påven *Benedictus XVI* utsetts till 2000talets bästa låt (källa:wikipedia).
http://bit.ly/14vk5Eq
https://www.facebook.com/pages/Clark-Nova/155618207782895

JOHN ESSING
Multiinstrumentalisten John Essing är till vardags gitarrist i Bob Hund. Som soloartist gör han skev och vacker experimentell musik med inslag av avant garde, noise, drone och psykedelia, ömsom dissonant och kärvt, ömsom
atmosfäriskt och lätt. Första soloskivan Mörka Ljuset släpptes 2012 på indiebolaget Psychic Malmö.

"En ström av influenser som var för sig inte skulle varit betydelsefulla, men som tillsammans skapar en självklar helhet. En ström som på pappret verkar snårig och svår, men som i spelaren sakta bygger, bygger om, fokuserar och kopplar ett grepp. Som snärjer in en för att sen släppa taget. Den tar och ger, men den skadar aldrig, låter aldrig lyssnaren falla. Det är som att delta i en organisk process, som att skivan blir till varje gång den spelas upp."
Psychic Malmö 2012
John Essing kommer att framföra ett för kvällen specialkomponerat stycke, inspirerat av att flyga.
http://www.psychicmalmo.com/index.php?/project/psyke009/2/

NECROMONKEY
Ett av Sveriges mest nyfikna och intressanta progressiva rockband, med kopplingar till både *Gösta Berlings Saga* och* Änglagård*. Med två bejublade studioalbum i ryggen och ett livealbum från höstens USA-turné har de rutat in en alldeles egen högljudd plats i den den svenska musikfloran.
På Fylkingen kommer de att göra ett unikt elektroniskt framförande med musik från hela diskografin samt nytt material. Modulärsystem och Mellotroner kommer att samsas med trum-maskiner och Tauruspedaler.
https://soundcloud.com/necromonkey

ULTRA EL!
Sinnesutvidgande och hypnotisk elektronisk musik med referenser till bl a elektronikapionjärer som* Bruce Haack* och *BBC radiophonic workshop*, krautrock, psychedelia och 60-70- tals library. Ibland rytmiskt och dansant som Cans *I Want More*, ibland suggestivt och ambient som *Kraftwerks* trafikkonskivor.
Ultra El! AKA Oskar Moberg har även setts/ses även i konstellationer som *Estroboscorpio, Fuglesang, Thulebasen* och *Hhappiness*.
https://soundcloud.com/ultrael

------------------------------------------------

Trailer:
http://youtu.be/yNB0cBUUZ5s

FLY INTERZONE föddes 2004 på den lilla musikbaren Sugar Bar på Kammakargatan.
Fokusen på krautrock och annan rytmisk och hypnotisk musik kom ganska tidigt, även om vi aldrig slaviskt hållit oss till en genre. Till en början hette klubben Interzone, en invokation av platsen/det mentala tillståndet där mycket av William Burroughs roman "The Naked Lunch" utspelar sig, efter hand insåg vi att vi inte var en plats så mycket som en väg till en plats, att vi snarare än det fiktiva landet Interzone var det fiktiva flygbolaget som levererar er dit, alltså blev vi Fly Interzone, och varje klubbtillfälle är en flight.

Fly Interzone har under under åren huserat och gjort inhopp på en mängd olika scener i Stockholm, exempelvis Sugar Bar, Södra Teatern, Berlin-Stockholm, Landet, Babylon, Bar Brooklyn, KGB, Söders hjärta, Goethe institutet, Mondo, Café Edenborg, Debaser, Pluto, Riche, O-baren, Kulturhuset, Magnolia och Nalen.

------------------------------------------------

Facebook-event:
https://www.facebook.com/events/1513063908959340

------------------------------------------------

Entré: 100/80 kr

BilagaStorlek
FlyInter10.jpg44.5 kB