MARSHSTEPPER (US) - VICTOR EREMITA (NO/SE) - TOTENPAAHLE - KARABASAN DRANE

Datum: 
29 Oct 2014 - 19:30


Konspirationen & Masskultur presenterar

MARSHSTEPPER (US)
J.S. Aurelius och N. Nappa, som denna kväll utgör Marshstepper, ingår i det brokiga amerikanska Ascetic House-kollektivet, som samlar unga musiker och konstnärer från Arizonaöknens underjord. Ofta med ena foten i experimentell musik och konstskola och andra i punk och fanzines. Bandets musik rör sig mellan noiserock, techno och drones och liveshowerna innehåller ofta starka och våldsamma rituella inslag.

https://www.youtube.com/watch?v=CSNtTZTtc4s

VICTOR EREMITA (NO/SE)
Grumliga pulser och abstrakta klanger, ett skimrande landskap av gnisslande, skrapande dissonans. Bortom tingens kategorier vilar en transcendental ljudvärld som både skrämmer och utmanar lyssnaren. Victor Eremita är en pseudonym för bild- och ljudkonstnären Joel Danielsson, som låter tematiken i sina verk kretsa kring det ockulta och esoteriska. Nyligen aktuell med en kassett på amerikanska Black Horizons, och ett spår på samlingen Venice of The North.

https://soundcloud.com/victoreremita

TOTENPAAHLE
En ensam himmelsk cowboy försöker navigera genom kryptiska visioner och tidsvindar. Detta är nu och vi är här. Genom improvisation och ett ceremoniellt tankesätt är det möjligt att att kröka den masshallucination vi kallar kultur till vad som helst otänkbart. Genom överlämnande och förtroende är det möjligt att bli en tår i ögat av guden, som skalar verklighetens lök.

http://vimeo.com/20621800

KARABASAN DRANE
Rituella technoabstraktioner, skeva trummaskinsrytmer och drönande oljudsmattor. Ett dansgolv omformad till en ogripbar, mardrömslik verklighet. Karabasan ("nattmara" på turkiska) Drane är en relativt nybildad duo sprungen ur djupet av Stockholms technoscen.

https://www.youtube.com/watch?v=j6Q3QwRjpMo

DJ:
DJ PISSFUN

------------------------------------------------

Entré: 100 kr / 80 kr (medlemmar och studerande)

------------------------------------------------

Arrangemang: Fylkingen/Konspirationen/Masskultur

BilagaStorlek
MasskulturKonspirationen.jpg37.72 kB