DISSONANS 013 - PUCE MARY (DK), IRM, TRERIKSRÖSET, SHIFT, ARKHE

Datum: 
16 Nov 2013 - 19:30

IRM

I över tio år har IRM spridit sin "Cathartic Post Industrial", som de väljer att kalla sin musik. De har släppt flera album på Cold Meat Industry, Segerhuva, Annihilvs och AUTARKEIA. IRM arbetar för tillfället med uppföljaren till deras senaste album Order4 som kom ut 2010. Det nya albumet kommer att heta Closure… och kommer att vara den avslutande delen i trilogin som började med Indications of Nigredo från 2008. Closure... är beräknad att släppas någon gång under 2014. Förvänta dig en spelning med hög närvaro och intensitet där ingen lämnas oberörd.

https://www.facebook.com/pages/IRM/172323576150968
https://soundcloud.com/#irm-2

PUCE MARY

Puce Mary är ett soloprojekt av den Köpenhamns-baserade experimentella musikern Frederikke Hoffmeier. Frederikke är sprungen ur den Köpenhamnska punkscenen men satsar nu helhjärtat på sitt noiseorienterade soloprojekt, Puce Mary. Trots en handfull releaser på skivbolaget Posh Isolation har hon inte börjat spela live förrän på senare år. Hennes framträdande på årets Norbergfestival var mycket uppskattat och nu är hon tillbaka i Sverige för att förgylla årets Dissonans.

TRERIKSRÖSET

Tommy Carlsson's soloprojekt. Tommy är en eldsjäl inom genren och en av personerna bakom Segerhuva. Radikalare blir det inte. Ingen biografi, inga bilder. Vi förväntar oss en lika radikalt bra spelning.

SHIFT

Ursprungligen från Malmö men numera med bas i Storbritannien. SHIFT har bland annat gett ut på Freak Animal, Silken Tofu, Filth & Violence, Hospital och även det egna bolaget Unrest Productions. Ett nytt album med titeln ”Altamont Rising” är precis färdigställt och väntar på att släppas. SHIFT har varit väldigt aktiv på live-fronten både i Storbritannien och i övriga Europa. Detta är SHIFT's första Stockholmsspelning.

ARKHE

Mullrande och ogästvänlig dödselektronik från Malmö. Har släppt en 7" på Solförmörkelse, kassett på Järntecknet, samt deltagit på samlingar av Release the Bats och Styggelse. Fortsättning på projektet Pestdemon som avlivades 2011 efter LP på Unrest Productions. Negativ atmosfär.

http://arkhetriumvirat.wordpress.com
https://soundcloud.com/arkhe-3

------------------------

Filmer av Erik Wahlberg

------------------------

www.dissonans.se

------------------------

19.30 - 01.00 (första konsert ca 20.30)
Entré 100/80 kr (Studerande & Pensionär)
Medlemsarrangemang: Åhlund

BilagaStorlek
arkhe-inkonst.jpg11.12 kB
IRM-Promo-2013.jpeg54.4 kB
PuceMary.png426.66 kB
SHIFT_Small.jpg21.78 kB
FlyerDissonans013_Webb.jpg72.62 kB