THE MOTH

Datum: 
4 Mar 2013 - 19:30

THE MOTH - Erika Angell & Martin Öhman


Foto: Magnus Bergström

The Moth består av Erika Angell och Martin Öhman. En impro-elektronisk duo som släppte sitt första album Antennae på den Kanadensiska labeln C3R 2009. Bandet har turnerat i Sverige, USA och Kanada, på experimentella festivaler på gårdar mitt ute i landsbygden så väl som på etablerade scener som The Issue Project Room i New York och Ottawa Blues Festival.
The Moth startade som en helt akustisk duo för drygt tio år sedan, men över åren gjorde duon precis vad malar gör bäst; transformerades. Redan med Antennae fanns spår av elektronik och processade ljud, men med det nya albumet Mammoth, som släpptes på Sekt Records den 28 nov. 2012, presenteras ännu en ny skepnad. Musiken hårdnar och tar nyfikna kliv in i den moderna klubbmusiken, självklart med ett helt eget perspektiv på vad klubbmusik kan vara och fortfarande med en fot kvardröjd i det impro-elektroniska finrummet. Det hela blir en Lynchesque resa in i en drömsk undergroundvärld där alla lagar och regler är upplösta. Man dansar med hjälmar på i gränslandet till det undermedvetna, i ett spegelhus eller i
en surrealistisk mardröm, där någon plötsligt andas skrämmande tätt intill örat. Saker dekonstrueras, förvrängs och manipuleras till oigenkännelighet. Mammoth är en resa styrd rakt in i musikens brinnande hjärta, med två av Sveriges högst originella musiker vid rodret.

Erika Angell
Erika Angell (processad röst och elektronik) spelar förutom med THE MOTH med sitt internationellt uppmärksammade band Thus:Owls och duon Josef & Erika. Hon har genom åren fått mycket uppmärksamhet för sitt eklektiska musicerande, sin uttrycksfulla röst och experimentlusta.

Martin Öhman
Martin Öhman (processade ljud och elektronik) har med sitt trumspel och ljudkällor processade genom ett ständigt växande pedalbord uppfunnit en karaktäristisk och personlig spelstil med vilken han sätter stor prägel på den musik han tar sig han. Vid sidan av The Moth driver han bland annat 7Peace Orchestra och spelar trummor i skivaktuella Klabbes bank.

www.themoth.bandpage.com

------------------------------------

Bandstycke 19:30
The Moth på scen cirka 21:00

Entré: 100 kr

FYLKINGENPRODUKTION

BilagaStorlek
THEMOTH1.jpg50.11 kB