DAMO SUZUKI'S NETWORK (JP)

Datum: 
11 Feb 2013 - 19:00

Damo Suzuki (Japan)
Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad
The Great Learning Orchestra

Damo Suzuki (Japan)

Damo Suzuki är sångaren från ett av rockmusikens mest inflytelserika band CAN, med skivor som Tago Mago, Ege Bamyasi och Future Days. Han är idag aktiv med musikprojektet Damo Suzuki's Network. Damo är ute på en Never Ending Tour där han reser världen över och skapar improviserad musik tillsammans med lokala band och musiker. Tidigare medlemmar i Damo Suzuki's Network har bland annat varit Acid Mothers Temple, Omar Rodriguez Lopez, The Skull Defekts, Mani Neumeier och Mogwai.

www.youtube.com/watch?v=fh7F7IbrJPw

Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad

Konstnärsduon Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad har gjort en kulturell pilgrimsresa i fotspåren till sångaren Damo Suzuki. Från att Damo 18 år gammal lämnar Japan och genom en kontaktannons i Expressen hamnar i den lilla Värmländska orten Gräsmark på slutet av 1960-talet, för att sedan fortsätta sin resa till Tyskland där han uppträdande på en gata i München upptäcks av Holger Czukay och Jaki Liebezeit från Can som letar efter en ny sångare, de blir så imponerade av Damo´s uppträdande att de inbjuder honom till att uppträda tillsammans med Can samma kväll. Simon och Bettina´s biografi skildrar Damo´s tid i Sverige under det sena 1960-talet genom fotografier, gamla brev och intervjuer. Genom Damo´s brev korrespondens med sina vänner i Gräsmark under det tidiga 1970-talet ger den också en unik inblick bakom kulisserna från inspelningarna av Can´s legendariska skivor Soundtracks och Tago Mago samt Can´s tidiga turnéer.

Under sommaren 2012 reste Simon och Bettina till Japan för att dokumentera Damo´s nuvarande musikprojekt Damo Suzuki's Network´s turné. 9 konserter med 18 olika band och musiker där Damo ofta inte hade mött de andra musikerna förrän de stod på scen tillsammans. Inspelningarna från Damo´s konserter i Japan tidigare i sommar är också vad som kommer att ligga i grund för konserten de kommer att göra tillsammans med Damo Suzuki på Fylkingen. Bettina kommer i tilläg till att spela synth att sampla och manipulera delar av inspelningarna live, Simon använder gitarr och effektpedaler för att skapa skimrande ljudlandskap inspirerad av drone och ambient musik. Med sig på trummor och bas kommer de också att ha Tobias Norén och Petter Falk från bandet John Moose.

www.bettinaandsimon.wordpress.com/
www.simonlerin.com/
www.bettinahystad.com/

www.youtube.com/watch?v=axR0_BexCFk

The Great Learning Orchestra

GLO är ett nätverk där musiker från olika områden möts för att utforska musik där lyssnandet står i centrum. För tillfället består orkestern av en kärntrupp på 9 personer samt ett adressregister med ett 100 tal musiker. GLO initierades 1999 av Leif Jordansson och Pelle Halvarsson och har sedan starten gett sig i kast med en mängd kompositioner från den moderna experimentella scenen. De har spelat stycken av Gavin Bryars, Terry Riley, Erik Satie, Lou Reed m.fl. - alltid i egna tolkningar, gärna tillsammans med kompositören.

Denna kväll består GLO av:
Leif Jordansson - guitar
Janne Liljeqvist - violin
Robin McGinley - cello
Sören Runolf - guitarr
Ylva Fred - violin
Peter Bryngelsson - guitarr
Gustav Nygren – guitar(sax)
Leo Svensson - cello
Lars Liljegren – moog, organ
Eva Erbenius - baritonsax
Nils Personne - sopsax
Johan E Andersson - perc
Daniel Älgå – sax, carinet
Lars Bröndum - elektronix
Björn Wallgren - guitar
Sten-Olof Hellström - synth
Girilal Baars – vox theremin
Thomas Elovsson - guitar
Jonas Ellerström – bass
Gilbert Jo – Bass
Petter Kärnekull – Viola
Ingegerd Harvard - Accordeon

www.thegreatlearningorchestra.se

http://www.facebook.com/events/400693223350442/?notif_t=plan_user_joined

Entré: 120 kr / studerande 100 kr, 18 År, 19.30 - 01.00
SAMMPRODUKTION: Lyrin/Hystad & Fylkingen

BilagaStorlek
DamoFylkingen.jpg32.67 kB
DamoFylkingen2.jpg13.52 kB
BettinaochSimon.jpg82.27 kB
DamoPoster.jpg65.88 kB
GLO12.jpg77.56 kB