Norbergfestival:modul - Open Electronic Jam Session & Uppvärmning för Fylkingens Juliad

-

Bucky Dome, Moderna Muséet, Lördag, 30:e Juni, 16 - 22
Norbergfestival:modul - Open Electronic Jam Session
& Uppvärmning för Fylkingens Juliad

16 - 18, Gratis
Norbergfestival: Modul - Open Electronic Jam Session

Norbergfestival:modul är Norbergfestivals klubbenhet som varje år intar ett ställe någonstans i Stockholm och i år är inget undantag. Så här säger ansvarige Sol Andersson om årets modul:
"Tanken med Norbergfestival:modul är dels att skapa uppmärksamhet inför själva Norbergfestival men också att bjuda besökarna på en liten försmak av festivalen. Tidigare så har vi haft några av artistena som uppträder på själva festivalen som har spelat men i år så har vi fokuserat Norbergfestival:modul på do-it-yourselfdelen av festivalen. Det uppstår många småjams på campingen under Norbergfestival så därför kände vi att en Jam Session även vore på sin plats på modul."

Ta med din synth, effektpedal, hemmabygge, laptop eller elektroniska flöjt och kom och jamma med andra och arrangörerna bakom Norbergfestival 2012.

18 - 22, 100 SEK
Uppvärmning för Fylkingens Juliad

Akter och bandstycken från Fylkingen som uppvärmning för Fylkingens Juliad som pågår under Juli månad.

1.
Maria Horn:
Dome
5.0, Flerkanals-stycke, ca. 14.36 min.

Maria Horn komponerar och framför elektronisk och elektroakustisk musik med syntes som huvudsaklig metod. Hon är född i en liten stad i norra Sverige och har en bakgrund inom experimentella band.
För närvarande studerar hon sitt andra år elektroakustisk komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Marias musik har beskrivits både som Doom/Drone och som digital minimalism/digital punk.

http://soundcloud.com/mariahorn
https://vimeo.com/user8625492

"The piece "Dome" is made using Phase modulation oscillators in the programming environment of Supercollider. The material is then filtered, distorted and layered."


(foto: Daniel Karlsson)

2.
Johan Boberg Group:
Pappa hänger upp hinkar i taket
LIVE - ca. 45 min.

Johan Boberg - ursprungligen jazzmusiker men som nu främst ägnar sig åt experimentell elektroakustisk musik, ofta framförd på modul-syntar och annan elektronik. Hans musik har bl a hörts på Kulturhuset, Moderna Museet, Nordiska musikdagarna, GAS-festivalen, Norberg festival, Fylkingen mm i Sverige, Tokyo och Nagoya i Japan samt många andra ställen världen över.

http://randomvoltage.com/

"Johan Boberg Group består av Johan Boberg (Buchla modular, elektronik, slagverk) och Peter Plynning (slagverk). I Pappa hänger upp hinkar i taket fyller de tältet med en blandning av eterisk elektronik samt hudnära afrikanska och karibiska klanger."

3.
Susanne Skog
Koreografi för fantomer/Choreography for Phantoms (2008)
5.1, Flerkanals-stycke, 14.25 min.

Susanne Skog är radioproducent och radio/ljudkonstnär. Spelar inga instrument utan arbetar uteslutande med inspelningar, text och datorer.
Är verksam som redaktör och skribent för diverse kulturtidskrifter och var i början av 1990-talet med och startade den feministiska tidskriften bang. Har också en avlägsen bakgrund inom politisk frigruppsteater. Bor och arbetar i Stockholm. Fylkingens ordförande 2012 -

http://www.susanneskog.se
http://www.fylkingen.se

"Det här stycket är avsett som en sorts koreografi, det fungerar över huvud taget inte utan det rum som skapas av en högtalarkrets. Råmaterialet utgörs av egna fältinspelningar, förutom männens röster som kommer från ett ärvt kassettband. Det de talar om utspelar sig i samma trakt varifrån de flesta av de övriga ljuden är hämtade. Djupa skogen. Västergötland."

4.
Lars Åkerlund:
LIVE - ca. 30 min.

Lars Åkerlund är musiker och tonsättare och arbetar främst med elektroakustisk musik.
Arbetar som soloartist men också i olika samarbeten med andra konstnärer, koreografer och musiker som Per Jonsson, Björn Elisson, Jan Troell, Zbigniew Karkowski och var en av grundarna till gruppen Lucky People Center.
Han har givit ut skivor på bl. a. Fylkingen Records och Firework Edition Records.

http://www.larsakerlund.com


(foto: Bengt Wanselius)

5.
John Cage & David Tudor
"Cartridge music"
Inspelning av framträdande, ca. 30 min.
Inspelad Live på Moderna Museet 1960

DJ's från Norbergsfestivalen mellan och efter akterna.

http://www.fylkingen.se
http://www.norbergfestival.se
http://www.randomvoltage.com
http://www.larsakerlund.se
http://www.susanneskog.se
http://www.mariahorn.se

Läs mer om Bucky Domen projektet:
http://www.modernamuseet.se/en/Stockholm/Programme/Bucky-Dome/