GUL 3 - NERO’S EXPEDITION

Datum: 
15 Feb 2012 - 19:30

En audio-visuell föreställning av och med Gul 3 (Johan Arrias, Leo Svensson, Henrik Olsson) + Daniel Karlsson & Peter Larsson.

I framförandet av Nero´s Expedition flyter musikaliska ambitioner samman med visuella uttryck i ett delta av idéer och influenser.

Här finns en ogenomtränglig vildvuxenhet av snårigt slingrande melodier, bilder, teman och uttryck. Vackra som vattenhyacinter, rotfasta långt ned i dyn.

Ur energiska passager av orgelkluster, vitt brus och rundgång bryter plötsligt ett stort lugn fram, filmprojektioner, glasklanger och en svävande sång på såg.

En expedition fylld av längtan och kreativ strävan, där arrogans lider svåra nederlag och ödmjukhet visar vägen. Gåtan förblir obesvarad och mysteriet avgår med seger!

Namnet ”Nero´s Expedition” är hämtat från en text av Moondog (Louis Thomas
Hardin) som beskriver hur den grymme kejsaren Nero ger sig ut på expedition uppför
Nilen för att finna dess mytomspunna källa. Han tvingas dock erkänna sig besegrad av en ogenomtränglig ansamling vackra vattenhyacinter vars rötter täpper till vägen för hans farkoster genom Nildeltat.

Johan Arrias: saxofon, no-input mixerbord, elektronik, Leo Svensson: cello, såg, keyboard, Henrik Olsson: slagverk, glas, plast, elektronik, piano, Daniel Karlsson: akustisk gitarr, elgitarr, elektronik, Peter Larsson: scenografi, projektioner, ljus

Gul 3: I över tio år har Gul 3 möblerat om på den svenska improvisationsscenen och
dessutom, gång på gång, själva utsatt sig för extrem ”make-over”. Noise, fri-jazz,
kontrapunktiska kompositioner, konceptuella metoder, reduktionism och trallvänliga melodier blandas med halsbrytande kontrastverkan. Gul 3 har en förvissning om att alla dessa uttryck kan blandas och ges i musiken precis som händelser i livet självt. Det komplexa är uppenbart och det självklara är paradoxalt. Allt vi någonsin kan tänkas hitta i musiken kommer musiken också att hitta i oss. Vad musiken finner i var och en kan vi alla någonstans finna i varandra.

Daniel Karlssons fokus ligger främst vid blandverk där akustiska instrument och elektroniska klanger och bearbetningsformer skapar ett gemensamt större utrymme för uttryck. Han har redan tidigare arbetat med Peter Larsson genom musik och ljudläggning av hans filmer.

Peter Larsson arbetar med animerad dockfilm, collage, teckning och installationer i en anda av "Do It Yourself". Skevt, spretigt, stökigt och mycket! Han ligger även bakom musiketiketten/förlaget Hockey Rawk.

Mer om Gul 3:
www.myspace.com/gul3
www.gul3.se

Mer om Daniel Karlsson
www.jahrnull.de

Mer om Peter
www.p-e-t-e-r-l-a-r-s-s-o-n.blogspot.com

Konserten börjar 20.00.

Entré: 80 kr / stud 60 kr

SAMPRODUKTION: FRIM / FYLKINGEN