Fylkingen söker en producent!

Fylkingen - Ny Musik och Intermediakonst
Fylkingen är en konstnärsdriven, ideell förening och scen för ny musik och intermediakonst, performance, dans och film. Sedan starten 1933 har föreningen arbetat för att främja samtidens experimentella konst och musik. Föreningen består av över 300 medlemmar från hela landet. Föreningens lokaler används av våra medlemmar för att utveckla sina konstnärliga processer och förverkliga dessa genom medlemsdrivna produktioner. Fylkingen genomför över 100 produktioner årligen som engagerar ca 400 nationella och internationella konstutövare. Fylkingen samarbetar med viktiga institutioner både i Sverige och utomlands och har även ett eget utgivningsbolag Fylkingen Records som utgiver olika medier.
Föreningen Fylkingen drivs idag av en styrelse på sju ledamöter och en produktionsgrupp på 6 personer, en administrativ producent och en hustekniker. Förutom ett stort volontärt arbete av föreningens samtliga medlemmar.
www.fylkingen.se
Producent
Vi söker nu ytterligare en producent under perioden september 2022 -Juni 2023.
Som producent, en av tre anställda tillsammans med vår administrativa producent och hustekniker, utgör du ett viktigt nav i Fylkingens verksamhet och har ett stort övergripande ansvar för föreningens administrativa del av verksamhet och produktion. Du bistår föreningens styrelse, produktionsgrupp och Fylkingen Records i deras arbete. Du sköter bokningar av våra produktioner i samverkan med vår produktionsgrupp, våra medlemmar och samarbetsorganisationer. Du sköter bokningen av våra lokaler samt förhandlar samverkansprojekt (samproduktioner) samt förvaltar Fylkingens lokaler tillsammans med föreningens tekniker.
Arbetsuppgifter
Generella arbetsuppgifter och ansvarsområden listas nedan

● Bokning av produktioner och lokal
● Kommunikation både internt och externt som kommunikations- och PR-ansvarig ● Marknadsföring av Fylkingens föreställningar och aktiviteter
● Arbete med bidragsansökningar och redovisningar
● Administrativt stöd till styrelse och produktionsgrupp, deltagande på produktions- och styrelsemöten samt ansvar över att hålla våra arbetsgrupper uppdaterade om verksamheten

● Statistik och rapportering av föreningens verksamhet.

Anställningsvillkor
Arbetsgivare: Föreningen Fylkingen
Varaktighet: 10 månader, 16 september - 16 juli, med möjlighet till förlängning
Arbetstid: Deltid, 50 %
Lön (inkl. semesterersättning): enligt överenskommelse
Tillträde: tidigast 16 september
Notera att delar av arbetstiden kan komma att vara förlagd till kvällstid och helger
Kompetenskrav
● Erfarenhet av administrativt arbete, marknadsföring, kommunikation, kontakt med konstnärliga verksamheter, producenter och kulturbidragsgivare.
● Erfarenhet av kulturbidragsansökningar och redovisningar.
● Erfarenhet av scenkonst- och musikproduktion.
● Erfarenhet av kontakt med internationella konstnärer och organisationer ● Goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
● Erfarenhet av att arbeta i digitala miljöer
Meriterande
● Erfarenhet av arbete i konstnärsdriven verksamhet/ideell förening. ● Förståelse för en föreningsekonomi och bokföring
● Ett brett kontaktnät inom kultursektorn
● Goda erfarenheter kring kulturbidragsprocessen
● Scen- och ljusteknikkunskaper
Ansökan
● Sökande ombeds att skicka sitt CV, ett personligt brev samt två referenser senast den 31 juli 2022 kl 17.00 till ordforande@fylkingen.se notera att ansökningar behandlas löpande
● Kontaktperson: Lise-Lotte Norelius
● Vi svarar endast på frågor kring anställningen/ansökan via e-post
Vi tackar samtliga kandidater för er ansökan. Endast de som valts för en intervju kommer kontaktas.