Impro dans + musik = sant!

on

   Lisa Larsdotter Petersson, Peter Janson - Foto Larsdotter/Janson

Dans
Musik

Entré 120kr, stud 70kr, medlem fri entré

Fylkingenproduktion

Välkommen till en kväll fylld av improvisation i dans och musik!
Två kära gäster från Göteborg delar kväll med medlemmar i Fylkingen i ett fyrverkeri av spontan interaktion!

Medverkande:


   Foto: Mireille Leblanc och okänd

NO: 1
Basisten Peter Janson och scenkonstnären Lisa Larsdotter Petersson är ganska nya för varandra men inte inför improvisationen.
Genom musik, rörelse och röst alstrar de fysiska ljudbilder där växelverkan mellan driver tid och rum. Elasticitet och kontrast gestaltar formen där både individualitet och det ömsesidiga ryms.


Tuutula sisters
Speciellt för denna kväll återuppstår Tuutula sisters, Lise-Lotte Norelius och Katarina Eriksson! De framför Första och Andra Hjärttonen, där de lyssnar in och möblerar om bland inre och yttre rytmer.


Paul Pignon & Liisa Pentti
Videoprojektor, duk, kamera lite snett mot duken, kamerabilden projiceras på duken. Liisa dansar (delvis) framför duken, hennes skugga och multiplicerade videobilder skapar en mängd kopior - replicas. Jag spelar vid sidan om. Eventuellt kommer in i bilden en kort stund.


Feronia Wennborg & Alica Tserkovnaja
Feronia Wennborg och Alica Tserkovnaja undersöker gränserna mellan nuet och det imaginära i en performance som utforskar lyssnande som koreografi.   Videostill: Eva Sidén

Sound Spirits – Musik- dans-video-installation med 3d- animeringar, ljudobjekt, flygel och elektronisk bandstämma 4.0
Av och med Eva Sidén och Per Sacklén
”Människan är kanske en del av naturen men ändå utestängd. Utbruten ur sammanhanget sökandes sin plats i den helhet som vi minns men inte längre är en del av."


No. one
Av och med Sofia Härdig
Audience: Sit down and watch, try not to help
Performer: Stand on stage, try not to ask for help.   Foto: Lennart Henstam

Arne Forsén & Karin Jemsby
Karin Jemsby och Arne Forsén leker, snirklar och lirkar med vad som händer när två personer undersöker undret med kropparnas rörelser och ljuden i rummet.   Foto: Jonas Andersson

SITTING
Under namnet Sitting förenas dansaren Ulrika Blåeld Wedin och slagverkaren Andreas Axelsson i ett improviserat möte där gränserna mellan det visuella och klangliga uttrycket utmanas och är under ständig förhandling.
https://youtu.be/JGacp_mZljo