#2 Fylkingen på Sthlm Jazz - AAM Arne Forsén - piano Andreas Axelsson - trummor Mats Dimming - kontrabas

Watch live!

Ni som deltar via streaming och vill ge stöd till vår scen och artisterna kan Swisha till numret 123 596 70 54.
(Ange gärna artist och datum i meddelanderuta.)

AAM
Arne Forsén - piano
Andreas Axelsson - trummor
Mats Dimming - kontrabas

Dörrarna öppnas 19:00
Spelning börjar 19:30
Entré 100k / 80kr medlem
Biljettköp endast via Tickster

I trion AAM förenas tre svenska improvisationsmusiker från olika generationer. Tillsammans skapar de en frisinnad och gränsöverskridande musik med stor dynamisk spännvidd och stark närvaro. Ikväll släpper trion sin första CD, ”Mollymawk”, utgiven på det portugisiska bolaget Creative Sources.

Pianisten Arne Forsén är en musiker som rör sig obehindrat mellan stilistiska barriärer. Som medlem i Brus Trio har han samarbetat och turnerat med jazzikoner som Roscoe Mitchell, John Tchicai och Charles Tyler. Han har även medverkat i projekt med europeiska fria improvisatörer som Paul Lovens, Phil Minton och Roger Turner och samarbetat med tonsättare och ensembler inom svensk nutida musik. Han hade under många år ett nära samarbete med koramästaren Alagi MBye från Gambia innan dennes bortgång 2018. I början av 2019 släppte Arne ett album med svensk folkmusik, ”Visa från Dorotea”, som fått lysande recensioner i svensk musikpress.

Trumslagaren Andreas Axelsson medverkar sedan flera år i pianisten Lisa Ulléns kritikerhyllade kvartett samt i en rad mer eller mindre fasta konstellationer som sträcker sig från jazz och fri improvisation till projekt som involverar dans och elektroakustisk musik. Han har turnerat i Skandinavien, Öst- och Centraleuropa och kan höras på ett tjugotal skivproduktioner utgivna på bolag i Frankrike, Tyskland, Norge, Danmark, Sverige och Japan.

Mats Dimming är flitigt anlitad som basist i flera olika sammanhang som spänner över fri improviserad musik, jazz med trumpetaren Jan Allan, experimentell rock och svensk folkmusik. Som medlem i den unga frijazztrion APUH har han medverkat på tre album och turnerat i Europa och USA. Mats har även släppt två soloalbum med improvisationer för kontrabas som har fått fina recensioner.

Fylkingen okt 2018
https://www.youtube.com/watch?v=AP6UqD14VFA
Brötz nov 2018
https://www.youtube.com/watch?v=VElpowm8tQo

Medlemsproduktion AAM