#1 Fylkingen på Sthlm Jazz. Johan Arrias solo och Linda Kallerdahl / Anna Högberg / Michala Østergaard-Nielsen arr:FRIM

Tickets only via Tickster:
https://www.tickster.com/sv/events/1a4edt45b6gra5y

Watch live!

https://player.vimeo.com/video/463180540

Ni som deltar via streaming och vill ge stöd till vår scen och artisterna kan Swisha till numret 123 596 70 54.
(Ange gärna artist och datum i meddelanderuta.)

Doors open 19:30
Concert starts 20:00

20:00 Johan Arrias - saxofon

Johan Arrias solo för altsaxofon skapar ett avskalat soniskt rum där vi får möjlighet att lyssna på lyssnandet. Här är de små ljuden lika distinkta som de stora; och det tonala och det texturala ges lika mycket plats. Med knivskarp precision framträder ljuden i sin egen rätt och försätter lyssnaren i ett djupt fokus. Från detta koncentrerade, till höres enkla ljudrum, framträder något sällsynt vackert och sårbart.

Spotify: https://open.spotify.com/album/5hi4GnfJVogwMym7wu2pPI
Videos: https://www.youtube.com/watch?v=RjCCUHVecnk och https://www.youtube.com/watch?v=e3RkHUD3XcE&feature=youtu.be

21:00 Elsa Bergman - bas / Anna Högberg - saxofon / Michala Østergaard-Nielsen - slagverk

Lindha Kallerdahl ersätts av Elsa Bergman på grund av förkylningssymptom.

***

Kallerhal/Högberg/Østergaard-Nielsen
Rytmisk detaljrikedom och ritisk koncentration när klangerna från Kallerdahls elbas och sång, Østergaard-Nielsens slagverk, och Högbergs saxofon möts. En trio som är en multitud av röster, vars gemensamma rop påminner oss om något som ter sig radikalt i vår samtid: att det finns fler än två vägar. Genom lyssnandet och ljudandet öppnas nya fåror i ett ostoppbart flöde, och med en stundtals vansinnig intelligens manifesteras musikens, samarbetets och öppenhetens kraft.

Michala Østergaard-Nielsen, trumslagare/slagverkare och kompositör, är en mycket intressant musiker med en personlig röst på den nordiska musikscen i dag. Michala beskrivs ha "ett nästan zenbuddhistiskt förhållande till trumspel, improvisation och musik," och hon utforskar trummorna både som ett rytminstrument och som ett klanginstrument med stor sensitivitet och närvaro. 2018 fick hon utmärkelsen "Jazzkannan", som går till musiker för nydanande insatser inom jazzmusiken: "Årets jazzkanna går till en spirituell och lyhörd kompositör och musiker, vars universum är fyllt av poetiska vibrationer som leder till ögonblicklig kärlek.”

Anna Högberg är en högaktiv och tongivande musiker på den svenska och internationella frijazzscenen. Med sitt experimentella spel och sin omisskännliga ton är hon aktiv i olika band, tillfälliga konstellationer och gör solo konserter. Hon har även varit medlem i olika uppsättningar av Mats Gustafssons Fire! Orchestra och utforskar ständigt nya konstellationer inom den fria improvisationen. Just är hon aktuell med sin sextett Anna Högberg Attack som släppte sitt andra album, Lena 25 april 2020. ”Her tone being able to cut landscapes open, to melt your brain as we know it.” - Mats Gustafsson

Lindha Kallerdahl Musikern, improvisatören och kompositören Lindha Kallerdahl har en gedigen erfarenhet och ett flertal betydelsefulla samarbeten i bagaget. Lindha står för en kompromisslös attityd till musikaliskt uttryck som inspirerat en hel generation unga improvisatörer i Sverige.

Lindha Kallerdahl ersätts av Elsa Bergman på grund av förkylningssymptom.

Basisten Elsa Bergman tillhör en generation av yngre, begåvade och kreativa musiker som på senare år har berikat och utvecklat den svenska jazz- och improscenen på ett spännande sätt. Hon har framträtt i många olika sammanhang, som i saxofonisten Anna Högbergs grupp Attack och i gruppen Festen. Hon kan också höras på flera skivor.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=kf7KyA7Zly8