Liten röstfestival, den femte i ordningen!

Madeleine Jonsson Gille - My love, what are you doing? (2017) uruppförande, 6 min

"My love, what are you doing?" är ett röststycke med inspiration från en teckning av Niki de Saint Phalle med samma titel. Liksom teckningens lokala men gemensamma berättelser går rösten från ett ljud till ett annat med ett process-liknande släktskap. Stycket utgör en kortare dagdröm med mycket noise.

http://cargocollective.com/mjgille

--------------------------------

Lisa Hansson
Operaskolad impro-sångerska, librettist och performanceartist verksam inom nutida experimentell musik/musikdramatik och performance. Kombinerar experimentella rösttekniker med operaröst, och drivs av nyfikenheten på hur experimentella rösttekniker kan fördjupa ett drama. Har skrivit manus och libretto till flera föreställningar inom performance och opera där hon även medverkar själv, bl.a. Den Stora Vävoperan (musik Stefan Klaverdal www.vavoperan.se), föreställningar med KEL, och har turnerat i Japan, USA, England och Sverige.
www.lisahansson.com
www.vavoperan.se
--------------------------------

Carin Norrby – sångerska, sångpedagog och körledare verksam för och med alla åldrar som frilans och inom kulturskola. Från renässansmusik till impromusik - bra musik är genrelös och tidlös men aldrig livlös.
carinnorr@gmail.com

--------------------------------

Johannes Bergmark – Instrumentbyggare, improvisatör, multiinstrumentalist, tonsättare, ljuddiktare, skribent, workshopledare, pianotekniker verksam i Stockholm främst på Fylkingen, EMS, Surrealistgruppen och i världen.
http://bergmark.org/

--------------------------------

Girilal Baars är tonsättare och vokalist baserad i Uppsala. Han utforskar olika aspekter av text- och röst-baserad nutida musik. Ett särkilt intresse är gränslandet mellan text och nonsens. Han avslutade nyligen sin doktorsavhandling i komposition på temat "Ballads and Ohms.” De senaste åren har hans musik framförts på 4 kontinenter.

www.girilal.com
--------------------------------

Matilda Andersson är en vokalist bosatt och verksam i Göteborg, urpsrungligen från de djupa skogarna i Algutstorp utanför Tranemo och verksam som musiker, kompositör i många konstellationer. Hon framträder mycket med de egna banden Fartyg6 och Fyr. Matildas genreresor går genom fri improvisation, rock och pop till jazz, folkmusik, soundscapes och akustisk noise.

--------------------------------

Dörrarna öppnar 19:30
Entré 100 kr
Medlem, student, pensionär 50 kr
OBS! Bara kreditkort i entré och bar!

--------------------------------

FB-event: https://www.facebook.com/events/1891735814405135/

--------------------------------

Medlemsproduktion av Girilal Baars och Johannes Bergmark