PIANOMANIA: TALLINN - STOCKHOLM

Östersjön förenar 4 improviserande pianister.

Celebert besök från Estland i möte med tre svenska improvisationsprofiler.

Medverkande:
Anto Pett, Lisa Ullén, Arne Forsén samt Sten Sandell.


Anto Pett –
har klassisk bakgrund men sedan 1988 har improvisation varit hans främsta uttrycksmedel. Han är internationellt verksam med bl a Free Tallinn trio (med Anne-Liis Poll-sång och Jaak Sooäär-gitarr) och har även framträtt med Kent Carter, Sylvain Kassap, Joelle Leandre m fl.

Anto har utvecklat en helt egen metod för improvisationsundervisning och har i närmare 25 år undervisat i detta på Estonian Academy of Music and Theatre i Tallinn och i masterclass och workshop i olika europeiska länder. Anto är något så unikt som professor i nutida improvisation!


Arne Forsén –
är en pianist med ovanlig bredd i sitt register. Han rör sig inom den fria improvisationen, jazz i fria och fastare former och i folk- och världsmusik. Samarbetar gärna med andra konstarter, framförallt dans och bildkonst.

Han har samarbetat både med svenska och internationella musiker och grupper, t ex Paul Lovens, Phil Minton, Mats Gustafsson, BRUS TRIO, Roland Keijser, Alagi MBye m fl.
Arne arbetar även på Kgl Musikhögskolan och Dans och Cirkushögskolan.


Lisa Ullén -
verkar inom den svenska jazz och improvisations scenen, som pianist, improvisationsmusiker, komponist och arrangör. Har turnerat och spelat i Sverige, Europa, USA. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och fördjupade studier i jazzimprovisation vid University of North Carolina at Chapel Hill, USA samt kurser i elektroakustisk musik vid EMS, Stockholm.

Samarbetar med flertal musiker, konstnärer och performanceartister.
Hennes musik har spelats i Sveriges Radio och TV, och i internationella sammanhang.

Sten Sandell -
arbetar med piano, röst, elektronik, orgel, harmonium och har samarbetat med en mängd både svenska och internationella improvisationsmusiker, bl.a. Evan Parker, Mats Gustafsson, Nina de Heney och Magnus Florin. Sten arbetar också gärna som kompositör till teater, film, dans m m.

För närvarande är han doktorand inom konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet.

"Jag önskar att fler musiker tog sig på samma förkrossande konstruktiva allvar med lust som Sten Sandell.” (Thomas Millroth)

Entré: 80 kr / stud 60 kr

MEDLEMSPRODUKTION: Forsén