MODERNA DANSTEATERN c/o FYLKINGEN: SU-EN / ANDERS RÖNNLUND – Infinity


SU-EN går hon i ömsint närkamp med ett videokonstverk skapat tillsammans med fotografen Anders Rönnlund. Verket är en videoinstallation i flera lager, samt innehåller levande dans i interaktion med videon.

SU-EN har som dansare och koreograf gjort sig känd för att låta dansen inta olika miljöer. Och ibland omöjliga. Nu går hon i ömsint närkamp med ett videokonstverk.
SU-EN har med sina rötter i japansk butoh och med influenser från konceptkonst och performance utvecklat en helt egen dansstil. Sedan hon grundade sitt kompani 1992 har publiken kunnat ta del av den, på allt från konventionella black box-scener till flygplatsers bagageband.
Den här gången framträder hon som solist i ett verk skapat tillsammans med Anders Rönnlund. På Fylkingen, scenen för framförallt ny musik och intermediakonst som 75-årsjubilerar i år. Verket är en videoinstallation i flera lager, samt innehåller levande dans i interaktion med videon. Projektionsytan som SSU-EN förhåller sig till är cirkelformad. Inte konstigt alltså, att verket heter In-Finity (ungefär ”i slutenheten”).